Sedmo mesto na tej dirki za vas ni razočaranje?

Ne, nikakor, to je zelo realna uvrstitev. Dejansko je to največ, kar lahko v tem trenutku s tem motociklom dosežemo na suhi stezi. Za zmagovalcem sem zaostal 17 sekund, kar je veliko manj kot na začetku sezone. In nisem bil tako zelo daleč za Stonerjem, Bautisto in Crutchlowom.

A motocikel seveda še zdaleč ni dober.

Ne morem govoriti o dobrem ali slabem, saj je ni dirke, kjer ne bi imeli kakšne težave. A dejansko napredujemo iz dirke v dirko. Dejstvo je, da nam trenutno do vidnejše uvrstitve lahko pomaga le dež, zato grem zdaj z veseljem v Silverstone, kjer je možnost dežja na dan dirke zelo velika. A samo od vremena res ne moremo biti odvisni. A to je bila res naša najboljša dirka v suhem do sedaj.

Kakšne so bile zadnje spremembe na motociklu?

Največji napredek smo naredili pri elektroniki. Spremenil sem tudi osnovne nastavitve na motociklu. Preskusili bomo še nekaj novosti, predvsem aluminijaste sprednje vilice in še nekaj stvari, naša največja težava pa še vedno ostaja preslab oprijem sprednje pnevmatike. Zato moram motocikel usmerjati z zdrsevanjem zadka, zaradi česar pa se hitreje obrabi zadnja pnevmatika. 

povzeto po motorsport-total.com