"Karen je podlegla 11-letni bitki z rakom, do bridkega konca je bila obkrožena s smehom in ljubeznijo,“ je njena družina zapisala v izjavi za javnost. "Smejemo se skozi solze. Radi te imamo, Kathy, hvala ti za vse.“

Vidnejše vloge je igralka, ki je umrla v starosti 72 let, začela dobivati sredi 80-ih let, nastopila pa je v številnih televizijskih nanizankah kot na primer Ally McBeal ter Dharma in Greg, kakor tudi v številnih komedijah. Nastopila je tudi v Zahodnem krilu.

Leta 2005 se je prvič pojavila v priljubljeni nanizanki Razočarane gospodinje in sicer v vlogi starejše sosede, ki vidi in ve vse – Karen McCluskey. Za vlogo je leta 2005 in 2008 prejela emmyja za odlično gostujočo vlogo v komični nanizanki.

Tudi Karen je, kot Kathryn, v nanizanki bolehala za rakom pljuč in boj v zadnjem delu izgubila. S tem igralka ni imela nikakršne težave, bila je celo navdušena, da na takšen način ljudi osveščajo o tej smrtonosni bolezni.

Na njeno smrt se je odzvalo že veliko hollywoodskih zvezdnikov. Rob Lowe, s katerim sta skušaj zaigrala v Zahodnem krilu, je na twitterju zapisal: "Adijo, Kathryn, naša ljubljena gospa Landingham. Nikoli ne boš zares odšla, film je večen.“ Felicity Huffman, ki je v Razočaranih gospodinjah zaigrala v vlogi Lynette Scavo, pa je dodala: "Počivaj v miru, bila si neverjetna ženska in čudovita igralka.“

Joostenova je igralsko kariero začela razmeroma pozno pri 42 letih. Pred tem je več let delala kot medicinska sestra na psihiatrični kliniki.