Majico dol, ali pa adijo!

S Slashem sicer ni skregan samo Axl, ampak celotna nova zasedba Gunsov. Kako zelo se želijo oddaljiti od "klasične" različice banda, pa lahko vidimo po izjemno nenavadni (če se milo izrazimo) zahtevi oziroma prepovedi, ki so jo naložili svojim oboževalcem – kdorkoli bo na katerega od koncertov turneje po Veliki Britaniji prišel oblečen v majico, na kateri bo podoba Slasha, ne bo imel vstopa na prizorišče, poroča glasbeni portal NME.

Eden od virov revije je bil v četrtek na enem od koncertov skupine v Londonu, kjer je v množici opazil človeka, ki je nosil jakno na golo kožo. Ko ga je iz radovednosti vprašal, zakaj, mu je 18-letnik povedal, da so mu varnostniki rekli, naj si majico sleče, ali pa ne bo smel na koncert.

Bi Axl ob pogledu na podobo Slasha oddrvel z odra?

"Menedžment skupine nam je dejal, da nikogar, ki pride na koncert, oblečen v majico s Slashem na njej, ne smemo spustiti na prizorišče. Tako vse prosimo, naj si jih slečejo, sicer jih moramo prositi, naj zapustijo prizorišče," je povedal eden od članov varnostne ekipe.

18-letnik meni, da je moral majico sleči zaradi spora med Axlom in Slashem in bi prvi, če bi ga med koncertom videl nositi majico, prav mogoče lahko kar med nastopom oddrvel z odra.

Najprej prijatelja, nato sovražnika

Axl Rose in Slash sta bila v 80-ih in 90-ih letih prejšnjega stoletja najprepoznavnejša člana legendarne skupine Guns N' Roses, ki je z rokerskimi ritmi navduševala milijone ljudi po vsem svetu (naj spomnimo le na Sweet child of mine, November rain, Don't cry, Wellcome to the jungle), oba pa sta si s talentom in nastopi prislužila naziva rock ikon. Leta 1996 je počilo, Slash je skupino zapustil in nikoli več ni bilo nič tako, kot je nekoč bilo.

Ni popolnoma jasno, zakaj se možakarja ne marata, ko sta se pa nekoč tako zelo dobro razumela (ali pa je bilo tako videti le od daleč oziroma izpod odra). Nekateri glasbeni strokovnjaki in kolumnisti pravijo, da je bilo jabolko spora pisanje tekstov za nekatere pesmi med letoma 1994 in 1996, kar naj bi malo kasneje z nekaterimi izjavami v javnosti potrdila tudi glasbenika sama.

Še ena teorija pravi, da sta bila za spor krivi hitro vzpenjajoča slava in priljubljenost kitarista Slasha, ki je sčasoma zasenčil karizmatičnega Axla, ustanovitelja skupine. Samovšečnemu frontmanu kaj takšnega seveda ni bilo po godu, zato se je skušal ponovno zriniti v ospredje. Glede na to, da so skupino s Slashem zapustili tudi ostali člani, je ta teorija popolnoma verjetna.