* Športna dvorana, gledalcev 600, sodnika: Bonifert in Olah (oba Madžarska).
* Madžarska: Szatmari, Fazekas, Szöllösi 2, Csaszar 5, G. Ivancsik 2, Harsanyi 2, Krivokapić 1, Laluska 2, Gulyas 3, Katzirz 3, Vadkerti 1, Zubai 2, Schuch 1, Ancsin 1, Lekai 1.
* Slovenija: Skok, Škof, Bombač 2, Miklavčič, Bezjak 2, Dolenec 4, Skube 2, Špiler 2, Sušin 2, Bundalo 1, L. Žvižej 2, Šoštarič, Gaber 1, Zorman 2, Marguč 6, Mačkovšek 3.
* Sedemmetrovke: Madžarska 3 (3), Slovenija 4 (3).
* Izključitve: Madžarska 6, Slovenija 10 minut.
* Rdeč karton: /.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so v turističnem mestecu ob Blatnem jezeru na kolena spravili Madžare, za njih pa je bila današnja tekma tudi generalka pred bližnjima kvalifikacijskima tekmama s Portugalci za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji. Prvi slovensko-portugalski dvoboj bo 9. junija v Ljubljani, povratni pa 16. junija v Guimaraesu.

Selektor Denič zaradi klubskih obveznosti pri francoskem Montpellierju oziroma danskemu Bjerringbro-Silkeborgu ni mogel računati na Dragana Gajiča, Primoža Prošta in Miho Žvižej, a tudi madžarski selektor Lajos Moscai je ostal brez nekaterih pomembnih igralcev (Barna Putics, Tamas Mocsai, Roland Mikler, ...).

V prvem polčasu sta bila tako igra kot izid dokaj enakovredna in izenačena, v končnici pa so si Slovenci priigrali dva zadetka prednosti (12:10). V drugi polovici tekme so imeli slovenski rokometaši ves čas manjšo prednost, po 45. minuti pa so si priigrali odločilno razliko. V 50. minuti je bilo 24:20, pet minut pred koncem pa 27:23. V končnici Madžarom, ki so bili za slovensko izbrano vrsto usodni v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem leta 2011, ni uspelo resneje ogroziti zmage gostov.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč s šestimi in Jure Dolenec s štirimi goli, pri poražencih pa je Gabor Csaszar dosegel pet zadetkov.