Sodna preiskava zoper nekdanjega predsednika uprave Vzajemne in sedanjega direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča ter nekdanjega člana uprave Vzajemne Franca Henigmana poteka zaradi domnevne zlorabe uradnega položaja ali pravic, Jakliča pa tožilstvo po podatkih Dela bremeni tudi domnevnega pranja denarja.

Prav tako so se v preiskavi, ki je postala pravnomočna konec marca, zaradi pomoči pri dveh omenjenih kaznivih dejanjih znašli Klavdij Godnič (bil je predsednik uprave podjetja S&T Hermes Plus, ki se je konec leta 2006 preimenovalo v S&T Slovenija) in podpredsednik uprave S&T Slovenija Sašo Berger. Po podatkih časnika sodišče še ni izvedlo nobenega preiskovalnega dejanja.

Preiskava poteka zaradi domnevnega preplačila informacijske tehnologije podjetju S&T Slovenija v višini pol milijona evrov v času, ko je Vzajemno vodil Jaklič, oz. med letoma 2004 in 2006. S&T Slovenija je po prepričanju tožilstva nato denar prek svojih hčerinskih družb v republikah nekdanje Jugoslavije prelil na Jakličevo zagrebško podjetje M-Kontakt, to pa ga je menda vložilo v nepremičnine na Hrvaškem, predvsem v Dalmaciji, navaja časnik.

Preiskovalna sodnica je ugodila tožilski zahtevi za preiskavo tudi v delu, ki se nanaša na podjetje S&T Slovenija, a je zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča po podatkih Dela sklep v tem delu razveljavil, češ da ni obrazložen. Zato je preiskovalna sodnica o tem odločila še enkrat, kazenski senat pa o pritožbi zagovornika S&T Slovenija še ni odločil.