Marko, po vrnitvi v domačo Adrio Mobil ste prvi mož ekipe. Kakšna je trenutna pripravljenost?

Računam, da se bo še izboljšala, da bom v tem obdobju v zares vrhunski formi. Vse delam za to. Zadnje dni sem bil na Rogli, potem sem se zaradi zasedenosti preselil še v Planico. To možnost je izbral tudi Matej Gnezda, drugi ne.

Torej v Velikovcu, glede na bivanje v "tibetanskih" razmerah, še ne pričakujete veliko?

Bivanje do četrtka ne bi smelo vplivati in načeloma bi moral dobro dirkati kljub bivanju na višini. Seveda pa bo vse odvisno od tega, kako se bo dirka razpletala. Nisem pod pritiskom, veliko nas je dobrih v ekipi.

V sredo ste si ogledali še traso kraljevske etape (220 km), kar je bil tudi zadnji daljši skupni trening, kot je omenil trener Milan Eržen.

Trasa je zares kar zahtevna. Trije klanci na Soriško planino, Pokljuka in Soriška planina bodo naredili svoje, a po mojem se bo razbilo le na manjše skupinice, saj je z vrha klanca na Soriški planini do Škofje Loke še zelo daleč. Posameznik proti skupini nima veliko možnosti. Med sabo se bodo hribolazci zagotovo gledali, možnosti vidim predvsem na kronometru v Ljubljani.

Prva etapa do Novega mesta, kjer ste že slavili leta 2010, ter do Metlike, kjer veliko trenirate, sta kot nalašč za vas?

Sta daleč od tega, da sta lahki. Že prvi dan iz Celja proti Zasavju takoj zavije čez klanec, potem ni ravnine niti pod Gorjanci. Če se katera od ekip postavi in narekuje visok ritem, bodo imeli eni težave že prvi dan. Drugi dan med Kočevjem in Metliko pa bo več kot 2000 metrov višinske razlike, kar bo marsikoga presenetilo, glede na blizu 3000 metrov v kraljevski čez Soriško. Ni dolgih klancev, a nikjer ne bo mogoče počivati. Po mojem večja vodilna skupina od 40 kolesarjev skupaj ne bo pripeljala do Metlike. Upam, da bom zraven. Zagotovo bo pestro, nepredvidljivo, tudi za skupno zmago prav vse dni.