Razstava je na pobudo slovenskega veleposlaništva v Bernu nastala v sodelovanju med veleposlaništvom, mestom Bern in Centrom Paul Klee. Tokrat je zunaj Slovenije prvič predstavljena v prestolnici ene od ostalih alpskih držav.

Slovenski veleposlanik v Bernu Bojan Grobovšek je ob odprtju med drugim poudaril, da je razstava Lenarčičevih izjemnih fotografij, posnetih iz ultralahkega letala slovenske zasnove in izdelave Pipistrel, tudi prispevek Slovenije k obeležitvi 20-letnice priznanja Slovenije s strani Švice in navezave diplomatskih odnosov med državama, ki ju združuje tudi pripadnost alpskemu prostoru.

Župan švicarske prestolnice Alexander Tschäppät pa je v svojem nagovoru med drugim poudaril prijateljske vezi med Bernom in Ljubljano, ki so po njegovih besedah pripomogle k razstavi, so sporočili z veleposlaništva.

Razstava na prostem, katere naravna kulisa so Bernske Alpe vključno z Jungfrau in Eigerjem, bo na ogled do konca avgusta. Poleg veleposlaništva je del sredstev zanjo prispevalo tudi slovensko zunanje ministrstvo.