Avgust bo namenjen predvsem branju, saj se ji je, kot pravi, na polici nabral že kar lep kup neprebrane literature. »Slednje bom prepletala z odkrivanjem stare keltske kulture in njihovih ritualov na severnih škotskih otokih. Upam, da se bom uspela dotakniti delčka njihove modrosti, uporabne za današnji čas. Vmes pa bo veliko hišnih opravil, dela na vrtu, pakiranja in podoživljanja poletnih doživetij, veselih večerov ob ognju s prijatelji in družino, življenje pa ima zame gotovo še kaj zanimivega v malhi.«

Katere knjige ste si pripravili za branje v poletnem času?
Knjigo How bad are bananas? (Kako slabe so banane?) avtorja Berners-Leeja, ki bo gotovo razširila obzorje mojega globalnega in družbenega zavedanja. Knjigo z naslovom Zagovorniki svobode: od Adama Smitha do Miltona Friedmanna avtorja M. Ebelinga – z njo mi bo, upam, lažje razumeti nekaj evolucijskih modrosti, ki jih danes resnično potrebujemo. Prebrala bom tudi Greenovo knjigo Čudovito vesolje, ki bo nahranila mojega nemirnega duha. Na polici me čakata še dve pesniški zbirki: Pesmarico miru, energije, ustvarjalnosti, napredka izpod peresa Tatjane Pintar in Osojnikovo ***asterisk. Pesmi me vedno znova odpeljejo daleč, tja in nazaj, v globino zaznavanja in razumevanja samega sebe. Murakamijev 1Q84, Olive Kitteridge avtorice Elizabeth Strout in Jančarjev To noč sem jo videl pa so proza, romani in zgodbe – z njimi potujem, podoživljam odnose, življenja, izkušnje avtorjev in njihovih junakov, vse skupaj pa bogati moj svet in odnos do vsega, kar je.

Leto InCo je leto intuicije. Kaj je privedlo do tega?
Ja, po petih uspešnih letih ozaveščanja pomena inovativnosti, inovacijskega novinarstva in inovacijskega komuniciranja v sodobni družbi smo ugotovili, da smo kot prostovoljci oziroma civilna iniciativa svoje poslanstvo v okviru gibanja izpolnili. Že ob razvoju inovacijske zavesti smo se nenehno srečevali s pomenom modrosti  in kolektivne zavesti, lastnosti odnosov, spomina in energije, ki ga nosijo odnosi. To nas je nato pripeljalo do intuicije kot našega naravnega orodja za dostop do kolektivnega nezavednega.
Leto 2012 je leto razumevanja, kaj vse slovenski prostor že ve o intuiciji. Kaj si pod to besedo v slovenskem prostoru sploh predstavljamo, kaj vse intuiciji pripisujemo in česa ne, koliko se je zavedamo, koliko jo uporabljamo. Za nami so že štirje dogodki oziroma srečanja, pred nami jih je še pet. Iz dogodka v dogodek vemo več, dopolnjujemo poslovni model odločanja in vodenja, kamor počasi vnašamo tudi intuicijo. Mislim, da bo to še vznemirljivo leto, saj z vsakim srečanjem odpremo več vprašanj, kot pa dobimo odgovorov. Prepričana sem, da bo intuicija v procesu odločanja igrala pomembno vlogo tudi na zavestni ravni. A pot do tja je še dolga.

Kako sicer poleti skrbite za osebno in karierno rast in kako naj ta čas izrabijo tisti, ki jim je to tudi pomembno?
Poleti vedno dodam pomemben kamenček v mozaik svoje osebne rasti. Največkrat to pomeni odkrivanje novih dimenzij starih civilizacij ali pridobivanje novih veščin in znanj na strokovnem področju, še pomembnejše pa je, da poletje izrabim za sistematično umirjanje energij v sebi, za sprostitev, smeh, življenje v in z naravo.
Poletje je skratka čas, ko tistih jutranjih ali večernih trideset minut osebne tišine preide v ure ali celo dneve. Želim, da bi si čim več ljudi dovolilo tovrstne izkušnje, saj niso povezane z denarjem, ampak domišljijo, voljo, željo po odkrivanju in željo po ubranem življenju.