Hkrati namenja ostre besede Gregorju Virantu, saj se je še pred kratkim hvalil z nekaj centov višjimi cenami kosil v parlamentarni menzi. "Medtem pa se podporne službe institucije, ki jo vodi, bohotijo, njen proračun pa se je povečal že na nerazumnih nekaj deset milijonov evrov," je zapisala Kresalova.

Hkrati se dotakne tudi njegovih dvojnih meril in dodaja, da je cinizem aktualna reformna retorika celotne vlade, ki je še pred kratkim iz opozicijskih vrst prepričevala, da se nam z reformami nikamor ne mudi. Zdaj pa nam govorijo nekaj povsem drugega: "Da je reforme treba izpeljati, da nas sindikati s svojim nasprotovanjem varčevalnim ukrepom vodijo v propad in da moramo v teh časih stopiti skupaj ... Ali resnično kdorkoli misli, da je spomin ljudi tako zelo kratek?"

Svojevrstni cinizem je borba za stolčke v nadzornih svetih in ostalih pomembnih organih, tudi piše Kresalova in se ob koncu dotakne tudi tega, da se cinizmu ne more upreti niti notranji minister, ki v kontekstu novih razmer na blogu piše o policijskem razkošju in sindikalnih voditeljih, kar po nepotrebnem ustvarja napetosti v policiji.

Omenila je še, da omejitev referendumov sicer podpira, "čeprav je pobudnica tovrstne ustavne spremembe stranka, ki je v zadnjih letih tako ali drugače stala za vrsto referendumov, s katerimi je rušila vse reforme. Danes s tragičnim izrazom na obrazih opozarja, da se igramo z usodnimi stvarmi. Če to ni cinično, potem pa res ne vem, kaj je."