Udeležence slovesnosti, med katerimi so bili številni diplomanti akademije, je nagovoril tudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki je izpostavil, da je Gorenjeva menedžerska akademija ustanova nacionalnega pomena, ker je odločilna za vse tisto, kar tvori kvaliteto našega razvoja. Kot odgovor na hitro spreminjajoče se okolje, rast in večjo prisotnost Gorenja v mednarodnem okolju pa v podjetju že pripravljajo nadgradnjo izobraževanja ključnih kadrov. Po zgledu najboljših mednarodnih korporacij načrtujejo vzpostavitev t.i. Korporativne univerze Gorenja, ki bo poleg menedžerske akademije vključevala še izobraževalna programa za mednarodni in vrhnji menedžment. 

V začetku devetdesetih let je Gorenje začelo intenzivneje iskati nove poslovne priložnosti v tujini. Zavedajoč se, da lahko mednarodni konkurenci konkurira le z zaposlenimi, ki imajo dovolj strokovnega znanja in voditeljske veščine ter znajo dovolj hitro zaznati spremembe in se jim seveda tudi prilagoditi, so se v Gorenju odločili vzpostaviti program izobraževanja za perspektivne zaposlene, ki so ga strukturirali in oblikovali glede na lastne potrebe in poslovne cilje.

Že skoraj 500 diplomantov Gorenjeve akademije
Gorenjeva menedžerska akademija je namenjena krepitvi notranjega podjetništva, spodbujanju kulture sodelovanja in ustvarjalnosti, hkrati pa pripravi zaposlenih na prevzem zahtevnejših menedžerskih in strokovnih vlog doma in v tujini. Doslej jo je uspešno zaključilo že skoraj 500 zaposlenih, ki so v okviru akademije razvili več kot 100 poslovnih idej in načrtov s področja optimizacije procesov, razvoja novih izdelkov in storitev, prodaje in poprodajnih storitev… Mnoge med njimi so prerasle okvirje akademije ter so bile dejansko uresničene in vključene v Gorenjevo poslovanje. Tako so skoraj 80 odstotkov poslovnih idej in načrtov pripravili med leti 2003 in 2011, v celoti ali pa delno uresničenih.

Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja, med drugim poudarja: »Menedžerska akademija Gorenja predstavlja edinstven primer neprekinjenega notranjega izobraževanja in razvoja ključnih sodelavcev v slovenskem prostoru, ki se ob bok postavlja tudi najboljšim tujim praksam. Ob njenem dvajsetem jubileju lahko s ponosom ugotovim, da je akademija izpolnila, celo presegla naša pričakovanja. Je eden izmed motorjev, ki so poganjali in še vedno poganjajo Gorenjevo rast.«

Nadgradnja s Korporativno univerzo Gorenja
Hitro spreminjajoče se zunanje okolje in rast Gorenja, ki je v zadnjih nekaj letih močno povečalo svojo prisotnost v mednarodnem prostoru, pa zahtevata tudi prenovo izobraževanja ključnih kadrov doma in v tujini. V Gorenju zato načrtujejo vzpostavitev t.i. korporativne univerze, ki bo pod svojim okriljem združevala menedžersko akademijo, poseben izobraževalni program za mednarodni menedžment ter program za izobraževanje vrhnjega menedžmenta. V Gorenju s tem sledijo najboljšim mednarodnim korporacijam iz tujine ter postavljajo nove standarde na področju notranjega izobraževanja zaposlenih v Sloveniji.