Čeprav Obama v zadnjem času, ko se dobro začenja kampanja za nove predsedniške volitve, pogosto kritizira Bushevo administracijo in njene odločitve in poudarja njihove podobnosti z napovedmi Obamovega protikandidata Mitta Romneya, se sinoči v Beli hiši o politiki niso pogovarjali, poroča CNN.

"Res imamo politična nestrinjanja, toda predsedništvo premaguje te razlike,“ je dejal Obama in se posebej zahvalil Bushu za odlično opravljeno predajo oblasti pred tremi leti. "Pustil si mi tudi odličen televizijski športni paket," je dodal.

Bush, ki je bil deležen ovacij navzočih, je bil odlično razpoložen. Najprej se je zahvalil vsem povabljenim, da so prišli na njegovo "obešenje" (oziroma obešenje njegovega portreta), pa tudi slikarju Johnu Howardu Sandenu, ker je opravil odlično delo z "zahtevnim modelom".

Rekel je tudi, da mu je odleglo, ker bo lahko predsednik Obama zdaj ob sprejemanju težkih odločitev pogledal njegov portret in se vprašal "kaj bi naredil George?". Ob tem je izzval salve smeha.