Zadnji del včerajšnje rokometne trilogije je bil v Rdeči dvorani, kjer sta se v petem krogu kvalifikacij za EP na Nizozemskem pomerili ženski reprezentanci Slovenije in Švedske, zmagale pa so Skandinavke s 26:23 (15:10).

"Že pred glasovanjem se je v zakulisju govorilo in kalkuliralo, da imam dovolj glasov in da bom zagotovo izvoljen za predsednika. A vsako glasovanje je loterija, kajti kdor koli bi se lahko v zadnjem trenutku premislil in glasoval drugače, kot je sprva mislil," je razplet glasovanja za novega predsednika združenja moških prvoligaških klubov (izredna konferenca je trajala le slabih petnajst minut) komentiral presenetljivi zmagovalec Dušan Šiško, direktor rokometašev Krškega. V boju za predsedniški stolček je z 8:4 premagal Aleša Koršiča (Cimos) in postal naslednik Staneta Ostreliča, ki je nedavno odstopil s tega položaja.

Na konferenci prvoligašev so bili prisotni predstavniki vseh dvanajstih klubov (tudi novinca SVIŠ Pekarna Grosuplje in Sevnica), ki bodo nastopili v 1. NLB Leasing ligi v sezoni 2012/13. Za novega predsednika sta bila le dva kandidata, za zmago je bilo potrebnih vsaj sedem glasov, glasovanje pa je bilo javno. A na glasovanju je prišlo do nepričakovanega preobrata v primerjavi z nedavno sejo združenja, na kateri je Koršič dobil sedem glasov, a je bila kasneje ta nesklepčna. Za Koršiča so glasovali le štirje klubi (Cimos, Celje PL, Maribor, Izola), za Šiška pa osem. "Zavzemal se bom za enakopravnost klubov, brez delitve na velike in majhne," je še dodal Šiško, Koršič pa je v znak protesta takoj po seji sedel v avto in zapustil Velenje.

Skupščina RZS se je začela kar s polurno zamudo, kajti za sklepčnost je bilo potrebnih 53 delegatov od skupno 104, na koncu pa se jih je le zbralo 54. "Držimo skupaj," je v svojem govoru pozval predsednik Franjo Bobinac, a že kmalu se je pokazalo, da nekateri trmoglavo vztrajajo pri vrtičkarstvu. "Sojenja na tako nizki ravni, kot je zdaj, že dolgo ni bilo," je ocenil nekdanji sodnik Štefan Jug, a je vodstvo skupščine še pravočasno ustavilo val prijav za razpravo in medsebojno obračunavanje. Vseeno so v nadaljevanju razprave postajale vedno bolj vroče, največ časa pa so prisotni razglabljali o (ne)uporabi smole v dvoranah. Kljub temu so delegati v nadaljevanju soglasno sprejeli prenovljeni statut (brez pripomb), novi pravilnik o tekmovanjih pa pogojno, saj mora statutarna komisija oceniti, ali so prispela dopolnila v (ne)soglasju s sedanjim besedilom. Zeleno luč je dobilo tudi novo, zdaj kar 23-člansko predsedstvo, prav tako pa finančno poročilo za leto 2011.

Zaradi skupščine, ki se je vlekla kot žvečilni gumi (tri ure), so delegati prišli na tekmo v Rdečo dvorano šele sredi prvega polčasa. Slovenke (že tako oslabljena zasedba je ostala še brez Ane Petrinje, ki si je na treningu poškodovala koleno, tako da je bilo v ekipi le deset igralk in dve vratarki) so na začetku drugega polčasa proti Švedski zaostajale že z 10:16, a so pet minut pred koncem izenačile na 22:22. A v dramatični končnici je zablestela Linnea Torstensson, nova okrepitev Krima Mercatorja, in s tremi zaporednimi zadetki aktualnim evropskim podprvakinjam priigrala zmago. "Če ne bi bilo Torstensonove, bi se tekma verjetno drugače razpletla," je dejal slovenski selektor Tone Tiselj.