Enajstčlanski svet, v katerem sedijo predstavniki staršev, zaposlenih v vrtcu in občine, je odločitev, da začne postopek razrešitve, sprejel soglasno. Na njihovo odločitev ni vplival niti zagovor Korčetove, ki je pred glasovanjem poskušala svet še enkrat prepričati o svoji nedolžnosti. Po neuradnih podatkih je ravnateljica trenutno na dopustu oziroma bolniški, novega vršilca dolžnosti pa naj bi imenovali že do sredine junija.

Potem ko je po Postojni odjeknila novica, da naj bi ravnateljica Korčetova na mesto direktorice prišla brez izpolnjevanja vseh pogojev za ravnateljico in s ponarejenim potrdilom, je v vrtec prišel tudi šolski inšpektor in le potrdil govorice: odločba o podelitvi naziva mentor, ki jo je Korčetova predložila in z njo dokazovala, da ima ta naziv že več kot pet let, ni bila verodostojna. Po podatkih ministrstva je namreč naziv pridobila šele leta 2009. Z domnevno goljufivo ravnateljico se tako zdaj ukvarjata še policija in inšpektor za delo. Šolska inšpektorica pa je med drugim okrcala tudi svet vrtca, ki v postopku imenovanja ni skrbno preveril verodostojnosti predloženih potrdil. Zanimivo je namreč, da se potrdilo iz leta 2006 sklicuje na zakon iz leta 2007, ima kar nekaj pomanjkljivosti, pod njim pa je podpisana gospa, ki tedaj ni bila vodja službe za razvoj kadrov v šolstvu in ni imela ministrovega pooblastila za odločanje o upravnih postopkih.

Na občini so razpleta veseli. Podžupanja Margareta Srebotnjak Borsellino pravi, da ne bi želela, da senca pade na vse zaposlene v vrtcu. "Vrtec si tega ne zasluži," je prepričana in dodaja, da težko razume početje nesojene ravnateljice ter njeno zavajanje ministrstva, župana in kolektiva v vrtcu. Korčetova, ki je v vrtcu zaposlena 19 let, vse obtožbe zavrača. Primer je že predala odvetniku in je prepričana, da ji bo uspelo dokazati svoj prav.