To so živci

Uboga para je izdihnila in zdravnik stopi iz bolniške sobe, da bi vdovi povedal žalostno novico. Ženska začne vpiti in tekati sem ter tja. "No, no, gospa!" vzklikne zdravnik. "Sedaj morate biti pogumni..." Vdova se hipoma ustavi, omahne na stol in zamrmra: "Oprostite, gospod doktor! To so moji živci: vsaka malenkost me spravi iz tira!"

Gorenjska

"Ali se ob dveh pride iz šole, saj ste imeli pouk samo do dvanajstih?" je jezen oče na svojega sina. "Neka gospa je izgubila tisočaka," je odgovoril sin. "In kaj ti to mar? Domov bi šel, ne pa da si ji ga pomagal iskati." "Saj ga nisem iskal, le nogo sem držal na njem toliko časa, da so vsi ljudje odšli."

Vlomilci

"Rad bi kupil alarmno napravo proti vlomilcem," pravi kupec prodajalcu. "Saj sem vam že včeraj eno prodal, če se prav spomnim." "Da, da, pa so mi jo že sinoči ukradli."

Jemanje zdravil

Povsem potrt možakar reče zdravniku: "Doktor, zagotovili ste mi, da bo moja žena z vašo pomočjo ozdravela. In zdaj je ni več!" "Kako dolgo pa je jemala predpisana zdravila?" "Petnajst dni." "Vidite!" zmagoslavno vzklikne zdravnik. "Morala bi me poslušati: naročil sem ji, naj jih jemlje mesec dni."

V diskoteki

V diskoteki se fant približa dekletu, ki je sedelo v kotu, in ji reče: "Plešeš?" "Da," se glasi odgovor. "V redu. Veseli me, da se zabavaš."