Zdesetkana slovenska reprezentanca se je pred tekmo s Švedsko pripravljala na najhujše, na koncu pa je proti imenitni skandinavski zasedbi, ki je že začela priprave za letošnji športni vrhunec - nastop na olimpijskih igrah v Londonu, iztržila dostojen poraz. Dobrih pet minut pred koncem je bil izid poravnan (22:22), nato pa je niti igre v svoje roke vzela švedska zvezdnica Linnea Torstenson ter zabila odločilne in zmagovite gole za svojo reprezentanco.

Slovenija je na dosedanjih petih kvalifikacijskih tekmah premagala Avstrijo ter po dvakrat izgubila s Češko in Švedsko. Naslednji dvoboj bo igrala v soboto, 2. junija, ko se bo v Maria Enzersdorfu pri Dunaju pomerila z Avstrijo.

Slovenski selektor Tone Tiselj je že pred začetkom zadnje reprezentančne akcije v tem ciklusu ostal brez Maje Šon in Maje Zrnec, tik pred zdajci pa so svojo udeležbo odpovedale še nekatere pomembne igralke, kot so Barbara Lazović, Laura Gerič, Miša Marinček in Neža Mitruševska.

Slovenske rokometašice, ki so jih na tribuni spodbujali tudi člani moške reprezentance, ki se v Zrečah pripravljajo za junijski kvalifikacijski tekmi s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji, so v prvem polčasu prikazale bojevito predstavo, a tudi ta ni pomagala v spopadu s skandinavskimi rokometnimi prvokategornicami.

Slovenke so v osmi minuti vodile s 4:3, od tedaj naprej pa vseskozi gledale v hrbet imenitnim tekmicam. Najvišji zaostanek so si priigrale ravno ob odhodu na veliki odmor (10:15).

V začetku drugega polčasa so so slovenske rokometašice praktično nevtralizirale zaostanek iz prvega dela. V 38. minuti so znižale na 16:17, v 48. minuti pa so zaostajale le za dva gola (18:20). V zadnjih dvanajstih minutah so evropskim podprvakinjam iz leta 2010 povzročile kar nekaj glavobolov, pet minut pred koncem tekmo postavile v začetno izhodišče (22:22), Švedinje pa je v prelomnih trenutkih dvoboja iz godlje izvlekla Linnea Torstenson.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli, vratarka Branka Zec pa je ubranila deset strelov. V švedski reprezentanci sta Linnea Torstenson in Matilda Boson dosegli po šest golov.