V metu kopja je z izidom sezone slavila Čehinja Barbora Špotakova (68,65 m), olimpijska zmagovalka in svetovna rekorderka, v troskoku pa je zmagala Ukrajinka Olga Saladuha (14,75 m), svetovna in evropska prvakinja.

Ratejeva je od nastopa v večnem mestu pričakovala več. "Utrujena sem bila in se nikakor nisem, mogla 'sestaviti'. Dva ali tri mete sem imela take, da se kopje ni zataknilo v podlago in so dvignili rdečo zastavo. Tudi ostali meti so bili slabi. Enostavno imela sem pretežke noge. Poskusila sem novo karbonsko kopje, ki mi sicer zelo odgovarja. Žal pa so bili danes moji meti katastrofalni. Po tekmi v Ostravi sem še v polnem treningu in sem bila zelo utrujena. S trenerjem Andrejem Hajnškom se bova morala pogovoriti, kako naprej. V nedeljo bom nastopila na klubskem DP v Novi Gorici, potem pa tekmah v Ljubljani in Velenju. Tega programa verjetno ne bom spreminjala," je pojasnila Ratejeva.

Veliko več od tekme je pričakovala tudi Šestakova. "Katastrofalno, to je edino, kar lahko rečem. Res je sicer, da sem šele tik pred zdajci izvedela, da bom lahko nastopila. Zato sem imela še v torek zelo težak trening, ker treniram za nadaljevanje sezone. Bila sem utrujena in sem imela 'mrtve in težke' noge. Enostavno mi ni šlo. Karkoli sem hotela narediti, mi ni uspelo," je bila razočarana Šestakova.