Po njegovih besedah je povezava med IT oddelki in vodstvom podjetja ključna za uspeh, prav to pa "v Simobilu že živimo".

"IT je presegel funkcijo podporne službe ostalim oddelkom. Skozi tesno medsektorsko sodelovanje IT predvsem skupaj z marketinškim sektorjem, ki je odgovoren za ponudbo, sooblikuje in soustvarja Simobilovo zgodbo o uspehu," je dejal Kastelic.

Slavnostni govornik Niko Schlamberger, predsednik slovenskega društva Informatika, je ob podelitvi nagrade poudaril, da se podjetja vse bolj zavedajo cene podatkov in vrednosti informacij

Po njegovih besedah je "splošno razumevanje, da je informatika postala kri in meso delovanja družbe", zato je tudi pomen, ki ga gospodarske družbe pripisujejo informacijski tehnologiji, temu ustrezen.

Letos so se v ožji izbor za že šesto nagrado CIO leta sicer uvrstili štirje managerji; poleg Kastelica še Andrej Šajn iz podjetja GEN-I, Bošjan Tušlar iz podjetja Hidria LC in Tomaž Poznič iz Raiffeisen Bank. Vsi štirje so dobili tudi posebna priznanja.

Osrednja nagrada za managerja leta na področju informacijskih tehnologij je strokovno priznanje IT stroke. Namenjena je krepitvi pomena informacijske tehnologije v gospodarskih družbah, napredku znanja, razvoju tehnološko razvite družbe ter promociji panoge, so sporočili iz izobraževalnega center Housing, ki je organizator današnje prireditve.