Kratek pregled njihovega dela je 16 let obstoja, sedem izdanih in več kot tri milijone prodanih plošč, platinasti status njihove največje uspešnice I'm Shipping Up to Boston, ki se je proslavila v z Oskarjem nagrajenem filmu The Departed Martina Scorseseja, uvrstitev na Billboard Top 20 lestvico s ploščo The Meanest of Times, ustanovitev neodvisne založbe Born & Bred Records, in razprodani koncerti po vsem svetu.

Keltski punkrockerji Dropkick Murphys so se združili leta 1996 v irsko obarvanem Bostonu. Čeprav niso prvi, ki so v tradicionalne irske melodije vnesli intenzivnost punkrocka, so pa v tem gotovo najuspešneji.

Njihovo odličnost je že v začetku kariere zbudila pozornost neodvisne založbe Hellcat, ki jo vodi Tim Armstrong, frontman zasedbe Rancid.

Dropkick Murphys so za Hellcat izdali pet studijskih plošč. Zadnja, ki je izšla za Hellcat je The Warrior's Code, s katero so leta 2005 dosegli vrhunec uspešnosti. Singla Tessie in Shipping Out to Boston sta postala mega uspešnici in vzbudili pozornost založbe Warner Bros, s katero so leta 2007 podpisali pogodbo.

Kljub prestopu k gigantski založbi, so si Dropkick Murphys zagotovili neodvisno ustvarjalnost s premišljeno ustanovitvijo založbe Born & Bred, ki neodvisno deluje pod okriljem založbe Warner Bros, pri kateri so do danes izdali dva albuma, The Meanest of Times (2007) in zadnjega Goin Out in Style (2011). In prav v svojem stilu prihajajo v Ljubljano!