Pričakovanja je presegla tudi veletrgovina Macy's s 4,2-odstotno rastjo prodaje, pa tudi Limited s šestodstotno in TJX z osemodstotno rastjo prodaje v primerjavi z majem lani. Slabše se je obnesel diskontni velikan Costco, ki mu je prodaja porasla za štiri odstotke, analitiki pa so napovedovali rast za 4,3 odstotka.

Zasebni delodajalci so glede na poročilo ADP maja pospešili najemanje, saj so aprila odprli le 113.000 novih delovnih mest, kar je bilo najslabše v zadnjih sedmih mesecih. Analitiki sicer ugibajo, da je nepričakovano topla zima pospešila najemanje v januarju in februarju in ni ostalo kaj več za pomlad. Poleti naj bi se položaj spet izboljšal.

Proizvodne dejavnosti so maja dodale le 1000 novih delovnih mest, storitvene pa so prispevale preostalih 132.000. ADP vodi statistiko le za zasebna podjetja, v petek pa bo ministrstvo za delo objavilo poročilo o zaposlovanju in stopnji brezposelnosti za maj, ki zajema tudi javni sektor.

Analitiki pričakujejo, da bo stopnja brezposelnosti ostala pri 8,1 odstotka, na novo pa naj bi se ustvarilo 158.000 delovnih mest. Ministrstvo za delo je sicer že danes sporočilo, da se je število prošenj za podporo zaradi brezposelnosti pretekli teden povečalo za 10.000 na letno prilagojeno raven 383.000.

Povprečje štirih tednov je manjše, in sicer 374.500, kar pomeni tik na meji, ki napoveduje možnost znižanja stopnje brezposelnosti. Podporo za brezposelnost je v ZDA v tednu s koncem 12. maja dobivalo 6,1 milijona ljudi.