Centova, ki je zaradi šoka ob prejetih grožnjah s smrtjo njej in njenemu sinu v sredo omedlela, po poročanju POP TV ostaja na bolniškem dopustu. Policija pa je medtem v zvezi z grožnjami začela z zbiranjem vseh obvestil in zavarovanjem dostopnih dokazov, je za televizijo pojasnil Tomaž Peršolja iz Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi. Forenziki tako po njegovih besedah opravljajo ukrepe za varovanje bioloških, grafoloških in drugih sledi, ki lahko pripomorejo k odkritju storilca kaznivega dejanja.

Direktorica Dursa omedlela, Zoran Janković obsodil grozilno pismo

Zaradi ogroženosti Centove pa, kot pravi Peršolja, izvajajo tudi nekatere aktivnosti varovanja. Podrobnosti v zvezi s tem Peršolja ni želel pojasniti zaradi varnosti varovane osebe. Dejal pa je, da imajo na Dursu organ, ki odloča o stopnji ogroženosti, na podlagi česar se odločijo za različne ukrepe.

Kot pojasnjuje Peršolja, lahko posamezni organi med drugim naročijo varovanje specializirane službe, tehnično varovanje ali varovanje v sodelovanju s policijo v primeru neposredne ogroženosti. Ukrepi se lahko tako izvajajo tudi za varovanje posameznikove družine. Zelo pomembni pa so samozaščitni ukrepi, ki jih izvaja vsak posameznik za zmanjšanje nevarnosti, je poudaril Peršolja.

Janković o grožnjah: Takšni zapisi so grozni, pišejo jih nerazsodni ljudje

Na Dursu so povedali, da so po prejeti grožnji tudi sami začeli izvajati nekatere ukrepe. A tudi oni niso želeli razkriti podrobnosti in pojasniti, ali ukrepi zajemajo tudi druge zaposlene na Dursu.

Kriminalisti sicer večino primerov groženj uspešno raziščejo. Kot pojasnjuje Peršolja, zaradi neposredno izrečenih groženj primejo 95 odstotkov storilcev tega kaznivega dejanja, v ostalih primerih pa se storilci težje odkrijejo.