Danes hišne preiskave ne potekajo več, se pa preiskava nadaljuje s pregledovanjem zbrane dokumentacije in dokazov, je izpostavila Ciperle Adlešičeva. Drugih informacij o preiskavi policija sicer za zdaj še ne želi razkriti.

Pridržane osebe bodo privedli pred preiskovalnega sodnika, kdaj točno se bo to zgodilo, pa na PU Ljubljana še ne vedo, saj, kot pravijo, sam čas privedbe ni odvisen le od policije, temveč tudi od razpoložljivosti preiskovalnih sodnikov oz. zbranih dokazov.

Ljubljanski policisti so v sredo opravili 37 hišnih preiskav pri fizičnih in pravnih osebah, več osebam pa so odvzeli prostost. Glavnina aktivnosti policije je bila vezana na območje Policijske uprave Ljubljana, posamezne preiskave pa so potekale tudi na območju Policijske uprave Novo mesto in Kranj. Preiskava je med drugim potekala tudi na Izpitnem centru Ljubljana, kjer vodijo teoretične in praktične preizkuse za pridobitev vozniškega izpita.

Po neuradnih informacijah medijev so namreč nekateri uslužbenci izpitnega centra v zameno za podkupnine izdajali lažna potrdila o opravljenih vozniških izpitih. Neuradno naj bi šlo za podkupnine od 150 do 1000 evrov, izdali pa naj bi več kot 150 vozniških dovoljenj brez ustrezne dokumentacije in več kot 300 dovoljenj s pomanjkljivo dokumentacijo.