Območje avtocestnih baz Ljubljana

Na avtocestnem odseku Celovška – Koseze bo junija, julija in avgusta potekala preplastitev in ojačitev vozišča. V posameznih fazah bo ločeno zaprt priključek Podutik in Celovška.

Med Brezovico in Vrhniko bo zaradi izgradnje protihrupnih ograj promet oviran od septembra do novembra. Večjih zastojev naj ne bi bilo za pričakovati, morda le v fazi postavljanja zapore.

Območje avtocestnih baz Postojna in Kozina

Na avtocestnem odseku med Sežano in Fernetiči bo junija potekala preplastitev vozišča.
Julija in avgusta bo zaradi obnove in ojačitve vozišča ter dogradnje optičnega kabla zapora med Divačo in Kozino.

Tudi med Uncem in Postojno bodo septembra in oktobra obnavljali vozišče. V vsako smer bosta odprta dva zožana pasova. V posamezni fazi pa bo zaprt priključek Postojna v smeri Ljubljane. Na tem odseku bodo od septembra do novembra postavljali tudi protihrupne ograje. Zaprt bo odstavni pas, promet pa bo potekal po dveh zožanih pasovih.

Območje avtocestnih baz Maribor, Slovenske Konjice, Vransko in Hrušica

Julija in avgusta bodo med Framom in Slovensko Bistrico obnavljali most in nadvoz.

Na avtocestnem odseku med Šentrupertom in Vranskim bo septembra in oktobra potekala obnova in ojačitev vozišča. V posameznih fazah bo zaprt priključek Vransko v obe smeri. Na istem odseku bodo takrat tudi sanirali nasip Stopnik.

Septembra in oktobra bodo na nadvozu avtoceste pri Slivnici menjali dilatacijo in sanirali asfalt.
Oktobra bodo v predoru Karavanke obnovili talni obok in barvni premaz, predvidena je polovična zapora predora s čakalno dobo 30 minut pred predorom.

Preden se odpravite na pot, lahko prometne informacije vedno preverite na spletni strani prometno-informacijskega centra ali na telefonski številki 1970.