Los Angeles nadaljuje z odlični predstavami v končnici lige NHL in je zdaj le še tri zmage oddaljen od prvega naslov v zgodovini kluba. Anže Kopitar in soigralci so dobili vseh devet tekem v gosteh v letošnji končnici, tako da le še zmago zaostajajo za absolutnim rekordom lige po zmagah na tujem. "Rekordi nas ne zanimajo. Vseeno je, ali dobiš 40 tekem zapored ali dve, važno je izpolniti cilj. To pa je končna zmaga in ne številke. Zdaj smo že povsem osredotočeni na drugo tekmo," je razmišljanje kraljev predstavil napadalec Jarrett Stoll.

Prvi zadetek na tekmi so dosegli Kings v prvi tretjini preko centra četrtega napada Colina Fraserja, na 1:1 je ob koncu drugega dela igre izenačil Anton Volčenkov, zadetek za zmago pa je po osmih minutah podaljška v protinapadu dosegel zvezdnik s Hrušice na Gorenjskem.

(Vir: Twitter)

Plošček je sprejel na sredini igrišča, prišel sam pred vratarja Martina Brodeurja ter ga z mojstrsko potezo spravil v mrežo. "Hotel sem zadeti po sredini. Podaja je bila odlična, ravno pravšna. Vse se je zgodilo zelo na hitro, občutki ob takšnem zadetku pa so izjemni. Vedno je lepo odločiti podaljšek," je po tekmi povedal Anže, ki je domačemu vratarju, 40-letnemu Brodeurju, pokvaril jubilejno 200. tekmo v končnici.

Kralji pa očitno niso postali le specialisti za gostujoče zmage, ampak tudi za podaljšek, saj so v končnici dobili vse tri. "V dodatnih minutah je treba zadržati zbranost in izkoristiti svojo priložnost. To je vsa umetnost. Moji igralci striktno izpolnjujejo naloge in to je to," je bil ponosen na svoje fante trener gostov Darryl Sutter, ki je pohvalil tudi vratarja Jonathana Quicka. Ta je sicer ubranil le 16 strelov, toda nekaj takih, pri katerih so gledalci plošček že videli v mreži: "Quick je svoj del opravil brezhibno, toda tudi po zaslugi obrambe. Ta je bila vrhunska, tudi ko so nas nekajkrat že izigrali, se je vedno našel nekdo, ki je gol preprečil," je hvalil obrambo Sutter.

A zadovoljen je bil lahko tudi s samo igro v polju, ki je bila tipična za pomembne obračune končnice. V prvih dveh tretjinah so prevladovali na ledu (takrat je bilo v strelih 14:8), a niso brezglavo napadali. Domačim je nekaj moči vlil izenačujoči gol, ki je bil v veliki meri tudi posledica sreče, saj ga je Patrik Eliaš dosegel s telesom, pripisali pa so ga Volčenkovu, toda gosti so ostali zbrani in na koncu prišli do velikega uspeha. Z njim so si priigrali psihološko prednost, pa tudi statistika gre njim v prid. Ta pravi, da tisti, ki dobi prvo finalno tekmo, večinoma postane prvak.