Ljubljana Na tokratnem koncertu Koncertnega ateljeja, ki ga organizira Društvo slovenskih skladateljev, bosta nastopila saksofonist Nicolas Arsenijevic in pianist Zoltan Peter. Francoz Arsenijevic (1988) je najprej študiral v razredu J. Y. Fourmeauja in nato še N. Prosta, kjer je leta 2008 diplomiral in prejel zlato medaljo za komorno glasbo. Sledile so zmage na mednarodnem tekmovanju v Nantesu in na evropskem tekmovanju Gap (2008), na mednarodnem tekmovanju v Novi Gorici (2011) in na mednarodnem tekmovanju Chieri v Italiji (2011). Leta 2010 je bil polfinalist prestižnega mednarodnega tekmovanja Adolphe Sax v Dinantu v Belgiji, istega leta pa je končal tudi študij pri Christianu Wirthu in prejel diplomo mesta Pariz. Trenutno študira jazz na Akademiji 13. okrožja pri prof. Jean-Charlesu Richardu in na Višjem konservatoriju za glasbo in ples v Parizu, kjer je bil imenovan za najboljšega študenta v razredu Clauda Delangla.

Pianist Zoltan Peter je študij klavirja končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot solist, komorni glasbenik in klavirski spremljevalec mnogih vrhunskih glasbenikov mlajše in starejše generacije je nastopal v Sloveniji in tujini, kot solist z orkestrom pa je nastopal tudi pod taktirko številnih uglednih dirigentov. Poleg klasične komorne in solistične literature pogosto izvaja (pogosto tudi krstno) dela slovenskih avtorjev. Poleg koncertne in pedagoške dejavnosti vodi tudi seminarje in mojstrske tečaje za mlade pianiste, učitelje klavirja in klavirske spremljevalce v Sloveniji ter na tujem. Leta 2007 je bil izvoljen v naziv docenta za klavir na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Na programu tokratnega koncerta bodo dela skladateljev Florenta Schmitta, Lojzeta Lebiča, Petra Šavlija, Luciana Beria in Michaela Nymana. nr