Kakšni so bili občutki, ko ste se že na prvi tekmi sezone dosegli čas 13,04?

Ko sem pridrvela v cilj, sem kar začudeno pogledala semafor. Vedela sem sicer, da sem dobro pripravljena. Trenirala sem res dobro, priprave so nama s trenerjem Matejem Juhartom uspele po planu. V bistvu sem bila zadovoljna že s kvalifikacijskim časom. Po tem teku je pomagal trenerjev nasvet, ki mi je svetoval, naj popravim manjšo pomanjkljivost. Rekel mi je, da bo šlo v tem primeru dve desetinki hitreje, a se je k sreči uštel. Šlo je več kot tri desetinke hitreje.

Dosegli ste rezultat, s kakršnim bi bili konkurenčni tudi na kakšnem mitingu z močno konkurenco v tujini. Boste v tej sezoni kaj več tekmovali zunaj slovenskih meja?

Takoj po ekipnem državnem prvenstvu (to bo ta konec tedna v Novi Gorici - op. p.) me čakata dva nastopa v Franciji, in sicer 6. in 10. junija. Organizatorji v Velenju so mi zagotovili, da bo 14. junija odlična konkurenca v teku na 100 m z ovirami. Potem bom tekmovala še na finalu atletskega pokala Slovenije, nato pa se pripravljala na evropsko prvenstvo, ki bo že konec junija v Helsinkih.

Ste redna udeleženka mitingov za VN Atletske zveze Slovenije. Koliko vam pomenijo ti mitingi kot izkušeni atletinji?

Od začetka svoje športne poti rada tekmujem doma. Mitingi, kakršen je bil v Slovenski Bistrici in so tudi drugod po Sloveniji, so odlična popestritev tekmovalne sezone. Še posebno, kadar je atletu težje priti na mednarodno sceno, so takšni mitingi kot naročeni. Poleg tega pride še konkurenca iz tujine, kar je sploh dobrodošlo.

Kaj je bilo v rekordnem teku toliko boljšega, če ga primerjate z lanskim v Izmirju, ko ste tekli 13,10?

Ko atlet doseže osebni rekord, mora v teku uživati. Očitno mi je med tekom dobro uspelo, da sem našla pravo mero sproščenosti in hitrosti. Trener je bil predvsem zadovoljen s tekom čez prvih pet ovir.

Na vidiku je tek pod magično mejo 13 sekund, ki jo sicer najboljše atletinje na svetu redno premagujejo...

To je moj naslednji cilj. Doseči olimpijsko normo A, ki znaša 12,96. Takšen čas bi bil naslednji, ki bi me zelo razveselil.

Kakšni bodo vaši cilji na evropskem prvenstvu?

S časom, ki sem ga dosegla, zelo visoki.

Pa na olimpijskih igrah v Londonu?

To bodo moje tretje olimpijske igre. Predvsem na zadnje v Pekingu imam zelo lepe spomine. Želim si seveda čim boljšega nastopa, a najprej se bom osredotočila na Helsinke.