Ljubljana Razstava Aftermath/Changing Cultural Landscape je osrednja skupinska razstava letošnjega festivala Fotonični trenutki Mesec fotografije 2012. Organizatorji so povedali, da je istoimenski mednarodni projekt "prva regionalna raziskovalna kuratorska platforma, vzpostavljena z namenom prepoznavanja in artikuliranja poglavitnih tendenc znotraj polja sodobne fotografije, ki se postavlja v odnos do svojega neposrednega okolja". V sodelovanju s partnerskimi organizacijami z območja nekdanje Jugoslavije poteka obsežna raziskava o vplivu velikih družbenih premikov na podobo fizičnega in mentalnega okolja ter s tem tudi izraznost številnih umetnikov, ki delujejo na področju avtorske fotografije.

Rdeča nit obširne razstave je odziv umetnikov s področja sodobne fotografije na procese družbenih sprememb, ki so tako usodno zaznamovali ves prostor nekdanje Jugoslavije v minulih letih tranzicije. Po besedah organizatorjev izbrani avtorji skozi svoje ustvarjanje obdelujejo raznovrstne učinke tranzicijskih procesov, ki so brezpogojno in silovito spremenili življenje posameznika, najsi gre za krvave vojne v 90. letih ter njihove neposredne in posredne posledice, temeljite ekonomske spremembe, ki so močno vplivale na splošno klimo sodobnega trenutka, ali s tem neposredno povezane nove družbene vrednote.

V sklopu festivala Fotonični trenutki 2012 bo krstno predstavljena skupinska razstava, ki je na enem mestu zbrala poglavitne protagoniste v polju angažirane sodobne fotografije, aktivno delujoče na področju nekdanje Jugoslavije v obdobju po njenem razpadu (1991-2011). nr