Selektorju Vicenteju Del Bosqueju največ sivih las povzroča ne najbolj prijateljski odnos med dvema pomembnima branilcema Realovim Sergiom Ramosom in Barceloninim Gerardom Piquejem, ki imata očitno kar nekaj neporavnanih računov z medsebojnih srečanj največjih dveh španskih klubov, ki so bili v zadnjih dveh sezonah polni napetosti.

Del Bosque je dvojico pozval, da nesporazume reši še pred pričetkom Eura. “Če ne bosta premirja sklenila prostovoljno, bosta morala to storiti prisilno. Ko se enkrat Euro prične, na zelenici ne bo prostora za nestrpnost. Morata se pomiriti. Sta še mlada in se kje v svojih mišljenjih pač razlikujeta, a gre za dva odlična fanta, za katera sem prepričan, da bosta še pravočasno zgladila ta spor. Oba imata dobro srce in to je najpomembneje,“ je za radijsko postajo ONA FM izjavil španski selektor, ki bo oba “petelina“ verjetno uvrstil v udarno enajsterico, ki bo prihodnji mesec na vzhodu Evrope poskušala osvojiti še tretje veliko tekmovanje zapored.

Španci so se znašli v težki skupini z Italijo, Hrvaško in Irsko, s tekmovanjem pa bodo pričeli 10. junija, ko se bodo pomerili z našimi zahodnimi sosedi.