Horvatova je prepričana, da je šel Rotovnik tedaj krepko čez rob z izjavami v medijih, "da je koreografinja pripravila prevaro, saj da je bila predstava en velik nateg", očital pa ji je še pohlep po denarju. Rotovnik pravi, da dolgoletne znanke nikakor ni imel namena užaliti, z navedenimi besedami je želel zgolj izraziti, kaj so ob predstavi občutili gledalci.

Horvatova od Rotovnika poleg 50 tisoč evrov odškodnine zahteva preklic Rotovnikove izjave in objavo sodbe v medijih.

Tajni poravnalni porok brez uspeha

Sodni spor se je začel s tajnim poravnalnim narokom, a se strankama ni uspelo dogovoriti. Pooblaščenka Horvatove Nina Zidar Klemenčič je dejala, da se bodo pred naslednjim narokom skoraj gotovo poskušali dogovoriti, pooblaščenka Mitje Rotovnika pa, da pred morebitno pravnomočnostjo sodbe zadeve ne komentirajo.

Če se Horvatovi in Rotovniku do 14. septembra ne bo uspelo sporazumeti, bosta na naslednjem naroku oba prišla do besede, ko bosta pojasnila svoja videnja domnevno žaljivih besed o tožeči stranki.

Muzikal je organiziral zavod Nostalgija

Spomnimo, da spornega muzikala nista organizirala ne Horvatova in ne Cankarjev dom, temveč zavod Nostalgija, ki ga zastopa Boštjan Troha. Proti zavodu so zaradi zavajajočega oglaševanja konec decembra 2009 že ukrepali tržni inšpektorji, ki so izvedli prekrškovni postopek. Organizatorju je bila tedaj predpisana globa šest tisoč evrov, ki jo je že poravnal.