Prva dama ZDA je na eni izmed ameriških televizij zatrdila, da je osebno politika ni nikoli zanimala in je nikoli ne bo, je pa pripravljena opravljati javno službo. Med drugim je pripravljena delovati v pomoč družinam ameriških vojakov.

Dejala je tudi, da je treba imeti v politiki debelo kožo, kar velja tudi za otroke politikov. "Takšna je pač narava te zveri," je dejala Obamova in razložila, da se hčerki, 10-letna Sasha in 13-letna Malia, zavedata, da je njuno življenje dobro in varno ne glede na to, ali bo oče zmagal na volitvah ali bo izgubil. "Zavedata se, da je dom tam, kjer smo vsi skupaj, in da bo oče vedno oče," je dejala.

Na vrtovih Bele hiše so največja težava ptice

Vrtnarjenje v Beli hiši je označila za zelo varno zadevo, saj zaradi visoke ograje in oboroženih varnostnikov nima težav z divjadjo. Težava pa so ptice, ki ji včasih pohrustajo seme, pravi.

Michelle Obama že nekaj let promovira zdravo prehrano, vodi pa tudi akcijo proti otroški debelosti, zaradi česar je izpostavljena napadom konservativnih komentatorjev.

Ti njeno delovanje opredeljujejo kot vpletanje države v življenje ljudi. Michelle Obama je takšne obtožbe v torek zavrnila in dejala, da ne ukazuje ljudem, kako naj živijo, temveč le želi, da ameriške družine dobijo informacije, podporo in vire za reševanje težav.