Šest dni je minilo od vaše zmage v državnem prvenstvu. Kako po nekaj prespanih nočeh gledate na uspeh Krke?

Na začetku sezone smo sestavili dobro moštvo, a so nas nato začeli zapuščati igralci - eden je šel v ligo NBA, dva sta samovoljno zapustila moštvo. Klub je iskal zamenjave, a so tudi novi igralci odhajali. Proti koncu sezone smo le našli dvanajst borcev in zasluženo osvojili naslov državnega prvaka.

Prvo finalno tekmo ste po slabi igri izgubili. Kako težko se je bilo zbrati v nadaljevanju serije?

Olimpija nas na prvi tekmi ni šokirala, bolj smo negativno presenetili sami sebe, saj smo šli v obračun prestrašeni in nervozni. Ljubljančani so nam vsilili njihov ritem igre. Toda vsi smo se zavedali, da slabše v nadaljevanju ne moremo več igrati, in nato s tremi zaporednimi zmagami pokazali iz kakšnega testa smo.

V soboto ste imeli v Novem mestu sprejem. Na nek način je bilo to za vas slovo od navijačev Krke.

Prevzemala so me močna čustva. V dveh letih mi je Novo mesto močno priraslo k srcu, čeprav sem Ljubljančan. Zahvaljujem se navijačem, predsedniku, vodstvu kluba, trenerju in soigralcem, ki so mi omogočili, da sem pri Krki močno napredoval. Vsak ima svojo pot in vesel sem, da je prišel čas, ko bom naredil v svoji karieri korak naprej, saj se za moje usluge zanima kar nekaj evropskih klubov.

Ste soigralcem ob slovesu dejali kaj posebnega?

Ne. Že kmalu po začetku sezone jim je bilo jasno, da je to moja zadnja sezona pri Krki. Tudi če želi klub kaj zaslužiti, je zdaj pravi čas, da odidem. Dejal sem jim le, da jih bom pogrešal. Odhodi so sestavni del košarke.

Kakšne načrte imate za poletje?

Sedemnajstega junija odhajam v Združene države Amerike, kjer bom dva tedna pred začetkom poletne lige v NBA individualno treniral, da bom maksimalno pripravljen. Nato me čaka pot v Houston in nekaj vadbe s soigralci, ki bodo nastopali za rakete. Skupaj bomo nato potovali v Las Vegas, kjer bomo odigrali okoli deset tekem.

Torej ste bili s strani Houston Rockets posebej povabljeni, da se udeležite poletne lige?

Moj agent Rade Filipović me je vprašal, če bi šel igrat poletno ligo za Houston. Imel sem tudi nekaj drugih možnosti, a je predsednik kluba dejal, da me spremljajo že dalj časa in da bi bili veseli, če bi na poletni ligi igral za njih. Takšne ponudbe se ne zavrača.

Jasno je, da boste v primeru, če se ne prebijete v ligo NBA, kariero najverjetneje nadaljevali v Španiji. Za vas naj bi se zanimala tudi Caja Laboral. Koliko resnice je v teh govoricah?

Če se ne prebijem v NBA, bom kariero zagotovo nadaljeval v Španiji. Po mojih informacijah se za mene zanima kar nekaj klubov, kateri točno pa ne vem, saj sem agentu dejal, naj s tem počaka, dokler ne vidim, kakšne možnosti bom imel v ZDA.

Po prihodu iz ZDA vas kmalu čaka reprezentančna akcija. Se je boste udeležili?

Zagotovo. Za mene je igranje za reprezentanco čast. Jasno je, da si želim prihodnje leto nastopiti na evropskem prvenstvu v Sloveniji, in te priložnosti ne nameravam izpustiti iz rok.