"Prišle smo v cilj in takoj smo videle, da je čas odličen. Že zaradi tega smo bile vesele, nato pa smo pol minute kasneje zagledale še, da se je Španija iz tretjega mesta pomaknila povsem na konec razpredelnice, mi pa eno mesto navzgor. Dekleta smo začela cviliti in se smejati," je dejala Mojca Sagmeister. Plavati je začela pri šestih letih, ker sta plavala že njena mama in brat, ki je športno pot končal zaradi študija. Njen prvi trener je bil osem let Matija Medvešek, zdaj pa nad njo bdi Gorazd Podržavnik.

Kolajna iz evropskega mesta bo v njenem domu našla posebno in vidno mesto, z velikim veseljem pa pričakuje prvi nastop na olimpijskih igrah. "Preboja v London nisem pričakovala, saj sem stara šele 16 let. Moja paradna disciplina je 200 prosto, v kateri so pred menoj Sara Isaković, Anja Klinar in Urša Bežan," je pripovedovala Sagmeistrova.

Njena vzornica je sotekmovalka iz štafete Sara Isaković. "Ko je bila Sara v Pekingu na olimpijskih igrah in je osvojila kolajno, smo bili ravno na morju. Spomnim se, kako smo spremljali njen finalni nastop. Plavati z njo v štafeti je velika čast, prav vse punce pa so me zelo lepo sprejele," je dejala rosno mlada Mojca. V prihodnjih mesecih jo čaka še mladinsko evropsko prvenstvo v Antwerpu, kar bo njeno glavno letošnje tekmovanje, vrhunsko formo pa načrtuje tudi za nastop na OI.