Uprava Pivovarne Laško odločitev tamkajšnjega turističnega društva obžaluje, njegove predstavnike pa bo povabila, da še enkrat premislijo o svoji odločitvi, so danes sporočili iz laške pivovarne.

Zaradi želje po modernizaciji koncepta prireditve Pivo in cvetje, ki jo obišče okoli 120.000 ljudi, kot tudi zaradi optimizacije stroškov prireditve je pivovarna že lani sprejela odločitev, da aktivneje pristopi k oblikovanju vsebin prireditve. Pri tem je upoštevala tudi dejstvo, da se odnos javnosti do promoviranja alkoholnih pijač v zadnjih letih bistveno spreminja.

V Pivovarni Laško, ki je generalni pokrovitelj prireditve Pivo in cvetje, si želijo, da bi ljudi k obisku dogodka spodbujale predvsem bogate ter kakovostne vsebine.

Ob tradicionalnih etnoloških prireditvah, ki v času Piva in cvetja potekajo v Laškem in bodo organizirane tudi letos, so se v pivovarni odločili, da dobi glasbeni del prireditve festivalski znašaj. Na treh prizoriščih bodo lahko obiskovalci tudi letos prisluhnili bogatemu izboru kakovostnih glasbenih izvajalcev različnih žanrov, še navajajo v laški pivovarni.

Iz Turističnega društva Laško so sporočili, da se odpovedujejo organizaciji 48. tradicionalne turistične prireditve Pivo in cvetje zaradi nestrinjanja z enostransko postavljenimi pogoji Pivovarne Laško in spremenjeno programsko strategijo prireditve, ki je v nasprotju z dosedanjim dolgoročnim uspešnim konceptom prireditve.

Turistično društvo Laško ne prevzema odgovornosti za tovrstni način organizacije prireditve, so zapisali v društvu.