Brazilec, ki je po mnogih letih v Sloveniji postal Domžalčan, je blestel skozi vso sezono in bil poleti postavljen na najbolj vidno mesto v rumeno-modri izložbi. Na prijateljski tekmi so ga opazili veljaki FC Bakuja, ki so mu poslali mamljivo ponudbo. Ni je zavrnil in ob tem pomagal še domžalskemu klubu, ki od prestopa naprej nima več težav z izplačevanjem plač nogometašem.

Juninho je z ženo, Domžalčanko Saro in enoletnim sinom medtem dodobra spoznal Baku, prestolnico Azerbajdžana, ki se razvija z vratolomno hitrostjo, a se pri tem ne meni za "malenkosti", kot so človekove pravice. "Kar hitro sem se privadil na novo okolje. Baku je super mesto, središče je zelo lepo. Toda, če se z avtomobilom odpelješ trideset minut izven mesta, vidiš povsem drugačno življenje. Razlike med bogatimi in revnimi so velike. Lahko vidiš luksuzna stanovanja, zraven pa stara in zanemarjena," je Juninho, ki se je vrnil na počitnice v Slovenijo in na Hrvaško, razlagal o svojem novem domovanju. Da mu družbe ne manjka, skrbi Lucas Horvat, nekdanji nogometaš Domžal, Drave in Interblocka s slovenskim dekletom. "Poleg Lucasa je v klubu še nekaj Hrvatov in Srbov, s katerimi lahko brez težav komuniciram. Z drugimi se trudim govoriti angleško, imamo pa tudi španskega prevajalca. Portugalščina in španščina sta si podobni, zato tudi ta jezik kar dobro razumem," je dejal Juninho, ki postaja pravi poliglot. Govori portugalsko, špansko, angleško, slovensko... "Govorim kar nekaj jezikov, ampak nobenega perfektno. Moj jezik je mešanica vseh," se je pošalil.

Dobre volje je bil tudi, ko se je končala sezona v Azerbajdžanu. Za konec je namreč postal pokalni prvak. In podobno kot pred letom dni v Sloveniji je bil najboljši igralec finala, ki ga je FC Baku dobil z 2:0. Juninho je dosegel gol s 25 metrov in prispeval podajo. "Očitno postajam specialist za finalne tekme," se je razlagal 28-letni Brazilec iz mesta Arapongas v zvezni državi Parana, ki ima tudi nekaj kar znanih soigralcev. Za Baku igrajo nekdanji član Dinama iz Kijeva ter Hajduka Latvijec Maris Verpakovskis, Kostaričan Winston Parks in Španec Koke, ki je med drugim igral za Malago in Marseille.

Preden je Juninho postal pokalni prvak še v Azerbajdžanu, je prestal nekaj slabših dni. FC Baku se namreč v državnem prvenstvu ni najbolje izkazal. Zasedel je peto mesto, kar je glede na to, da klub spada med najbogatejše klube v državi, slabše od pričakovanj. "Ko nam ni šlo v prvenstvu, smo bili pod rahlim pritiskom. Rekli so, da moramo zmagati v finalu pokala. Ker smo dobili pokal, je bila sezona bolj pozitivna kot negativna. Baku si vsako leto postavi za cilj osvojitev lovorike in uvrstitev v Evropo. Temu primeren je pritisk," je dejal in sklenil: "Seveda so v klubu živčni, ko izgubimo. Malo te grdo pogledajo, a to je tudi vse, o kakšnem izsiljevanju pa ni bilo sledu. Večji pritisk je v Braziliji. Če tam igraš dve tekmi slabo, ne moreš mirno domov."