"Skoraj nemogoče bi bilo sedaj v Sloveniji najti hokejskega navdušenca, ki ne navija za Los Angeles Kings," piše Times. Kralji se bodo v prvi tekmi finala za osvojitev Stanleyjevega pokala z vragi iz New Jerseyja pomerili v noči s srede na četrtek na vzhodni obali ZDA.

Štiriindvajsetletni Kopitar je za Times priznal, da v Sloveniji vlada navdušenje, kar vidi po spremljanju novic na internetu. "Nekaj več pozornosti je namenjene meni," je skromno dejal Kopitar, ki je vesel, da hokej v Sloveniji dobiva malce več pozornosti.

Times v nadaljevanju navaja dejstvo, da je Kopitar prvi igralec iz Slovenije, ki je prišel v ligo NHL. Omenja tudi drugega, to je Jana Muršaka, ki pri ekipi Detroit Red Wings drsa po Kopitarjevih sledeh. Kopitar je povedal, da sta se z Muršakom nekajkrat srečala in dodal, da je lepo biti okrog nekoga iz domovine.

Times ugiba, da bi osvojitev Stanleyjevega pokala Kopitarju zagotovo prinesla večerjo v rezidenci veleposlanika v ZDA, o čemer seveda ni nobenega dvoma. Veleposlanik Roman Kirn je že pred uvrstitvijo kraljev v finale NHL izrazil željo po tem.