Ob začetku nove turistične sezone so tako pridobili nov eksponat, ki naj bi v Park vojaške zgodovine privabil še večje število obiskovalcev. Tako bi presegli lansko število, ko si je Park ogledalo 25.500 obiskovalcev.

"Da je ta cilj dosegljiv, kažejo tudi podatki o rasti števila obiskovalcev in vse večjem zanimanju za park med tujimi obiskovalci in turističnimi agencijami," so še zapisali v sporočilu.

Med najzanimivejšimi eksponati v parku je tudi podmornica, ki so jo v Pivko dobili lani aprila. Ob pomoči podmorničarjev, Vojaškega muzeja Slovenske vojske in občine Pivka so jo temeljito obnovili zunaj in znotraj ter jo septembra postavili na ogled javnosti. Samo lani si je notranjost podmornice ogledalo preko 2000 obiskovalcev parka.

Za prepoznavnost parka in Pivke so poskrbeli tudi številni dogodki, ki so se vrstili preko celega leta. Nov izziv in dodaten motiv predstavlja dodatno širjenje muzejske zbirke, po besedah vodje parka Janka Boštjančiča pa si želijo, da bi zbirko izpopolnili s pravim vojaškim letalom.