Še sveži voznik se je v družbi, predvsem pa pred mladenkami, rad postavljal s svojimi vozniškimi sposobnostmi, ki bi zanesljivo ostale prezrte, če jih ne bi dokazoval v očetovem dragem BMW-ju.

Svoji družbici je obljubil, da jih bo v petek zvečer zapeljal v diskoteko. A oče je tisti dan iz službe prišel nekoliko pozno in je nejevoljno odbil sinovo prošnjo, naj mu posodi avto. Vendar si mali ni dolgo razbijal glave, počakal je, da so vsi zaspali in gladko, po tihem zrinil avto z dvorišča nekaj niže po cesti, vžgal mašino in se odpeljal po prijatelje.

Pravijo, da se je družba tisti večer noro zabavala. Po prihodu na parkirišče pa šok. Nekdo je grdo zadel njihov BMW in za seboj pustil vdrto pločevino na boku. Kaj storiti? Očeta si niso upali poklicati sredi noči, saj bil bila novica kar preveč šokantna.

Pokazala se je druga možnost. Eden od potnikov je poznal kleparja in poizkusil s klicem. Čeprav se je ta že odpravil spat, je nejevoljno privolil, da jim za dober denar napravi nujno potrebno uslugo. V nekaj nočnih urah je odpravil posledice nesreče, tako da je družba avto pririnila nazaj na dovoz ravno še pred jutranjim svitom.

Fant je v svoji postelji pomirjen utonil v spanec, ko ga je čez nekaj ur zbudil nasmejani oče: "Če bi zjutraj pred hišo našel razbit avto, bi še razumel, to, da je avto, ki sem ga včeraj butnil na poti iz službe, zjutraj že popravljen, je pa nekaj novega. Hvala, sine."