Sebastien Loeb je s svojim citroenom DS3 veljal za največjega favorita in osvojil 71. zmago v svoji karieri. Čeprav je imel v cilju več kot 40 sekund prednosti pred drugouvrščenim Mikkom Hirvonenom (Citroen), ta ni bila osvojena s kakšno posebno lahkoto. "To je bil dolg in naporen reli. Imel sem tudi nekaj sreče, ta sodi k vsaki zmagi. Za zmago sva se z Danielom borila na vso moč. Lahko sem vozil v svojem ritmu in to je bilo najbolj pomembno," je v cilju povedal Sebastien Loeb, ki je tako napravil nov velik korak na poti k osvojitvi devetega naslova svetovnega prvaka. Zdaj namreč vodi s 30 točkami, do konca sezone pa je še sedem relijev.

Največ strahu za zmagovalno posadko je bilo na hitrostni preizkušnji 20, ko sta po dobrih treh kilometrih preluknjala zadnjo levo pnevmatiko. Na istih HP je namreč odstopil Petter Solberg, a Citroenova posadka se je morala odzvati hitro. Voznik in sovoznik sta hitro zamenjala pnevmatiko, s čimer sta izgubila minuto in pol pred zasledovalci, a sta reli lahko nadaljevala. "Sploh ne vem, kje bi lahko tako poškodoval pnevmatiko. Hitro nama je postalo jasno, da ne bi prišla do cilja, zato sva morala ukrepati zelo hitro. Na srečo nama je uspelo," je po reliju še dodal Loeb.

Petter Solberg je bil do odstopa povsem blizu Francozu, a nesreča mu je preprečila dokončen napad na prvo mesto: "Na preizkusu sem bil nepreviden, zletel sem s ceste in udaril ob drevo in odtrgal zadnje kolo. Res mi je žal, ker sva bila do takrat dobro na poti celo do zmage," je povedal Norvežan, ki je tako omogočil Mikku Hirvonenu, da se je povzpel na drugo mesto. Kot tretji pa je reli končal povratnik v WRV Jari-Matti Latvala. Finec se je odrezal odlično, saj je bil na kar desetih HP najhitrejši, a je tudi njega doletela menjava predrte pnevmatike. "Brez tega spodrsljaja bi verjetno lahko veliko več pridobila iz Loebove smole s pnevmatiko. A v Grčiji moraš biti enostavno pripravljen na menjavo pnevmatike tako rekoč med vožnjo. Vseeno sem zadovoljen, po dolgem času sem spet sedel v dirkalnik in se tako uvrstil na zmagovalne stopničke," je še dodal Fordov dirkač Latvala.