Bistričani so se vnovič izkazali kot odlični organizatorji. Da ima atletika v lokalnem okolju posebno mesto, so na polnem stadionu dokazali gledalci, ki so napolnili tribuno. Prva jih je ogrela Marija Šestak, ki se je presenetljivo pojavila na startu, potem ko je ni bilo mogoče zaslediti na nobenih startnih listah. Atleti Massa so namreč konec tedna tekmovali na evropskem klubskem pokalu v Dubnici. "Pet pred dvanajsto me je prijavil Matija (Šestak, mož in trener, op. p.). Razlog je bil, da si je Snežana Rodič bolj želela nastop v troskoku, jaz pa sem se odločila, da se poskusim v daljini," je pojasnila Marija Šestak, po skoku 634 cm pa je zadovoljno pripovedovala: "Ko sem prvič v karieri v troskoku skočila prek 15 m, sem dva dneva prej v daljini skočila 636 cm. To pomeni, da sem tudi v troskoku dobro pripravljena in bom lahko bolj optimistično pričakovala naslednje tekme. Začetek sezone v Dohi je bil slab, tako da me izid še toliko bolj veseli." Spodbuden nastop v skoku v daljino je uspel tudi Marijini partnerici na treningu Nini Kokot, ki je najdlje skočila 630 cm. Velenjčanka je bila vesela, ker je imela boljši občutek predvsem v točnosti odriva.

Marina Tomič je priznala, da je trikrat vprašala sodnike, če ima na progi res deset ovir. Razlog se je skrival v dejstvu, da je bilo lani na progi le devet ovir. V nadaljevanju se je izstrelila kot blisk ter se približala meji 13 sekund, ki jih je izmed Slovenk redno premagovala le Brigita Bukovec. "Vedno rada prihajam v Slovensko Bistrico. Očitno ima tudi mene Slovenska Bistrica rada," so bile prve besede Marine Tomič, ki je potrdila olimpijsko normo za nastop v Londonu, ki sicer ni obvezna pri pridobitvi olimpijske vozovnice. Naslednji cilj Tomičeve in trenerja Mateja Juharta je norma A, ki znaša 12,96.

Spodbudno, a ne evforično, je sezono začel tudi skakalec v višino Rožle Prezelj. Kranjčan je v tretjem poskusu preskočil 220 cm, nato v tretjem še 224 cm, nato pa je bil v tretjem poskusu dober tudi na višini 228 cm. A se je letvica vendarle podrla. "Težka tekma. Imel sem nekaj težav z zaletom, a sem na koncu zadovoljen. Lani sem sezono začel z 220 cm, tokrat sem boljši. Dobro treniram, v nadaljevanju sezone pa me čaka, da vse skakalne elemente združim v dober skok," je pojasnil Prezelj, v nadaljevanju pa opozoril na težavo, ki se mu ponavlja v Kranju: "Že dlje časa ima naš klub v Kranju težave. Gre za neodobravanje in nepodporo Zavoda za šport in njegovega odgovornega direktorja (Branko Fartek, op. p.). Gre za črno packo v pripravah na sezono, ki je povrhu olimpijska."

Ob koncu vzorno pripravljenega atletskega mitinga je navdušila tudi najobetavnejša slovenska atletinja Barbara Špiler. Brežičanka je kljub tehnično slabšim metom vrgla kladivo prek 67 m. "Najbolj si želim, da bi se Barbara uskladila pri metih okoli 68 m. To je glavni cilj sezone. Sicer z ničimer ne prehitevava. Lahko rečem le, da je na dobri poti in povsem predana atletiki," je svojo varovanko pohvalil trener Vladimir Kevo.