Nemški Kiel je tretjič osvojil prvo mesto v najbolj prestižnem klubskem tekmovanju na stari celini. Na tej lestvici vodi Barcelona s sedmimi zmagoslavji, po trikrat sta bila najboljša današnja protagonista finalne tekme, po enkrat pa so zmagali Celje Pivovarna Laško, Montpellier, Magdeburg, Portland San Antonio, Elgorriaga Bidasoa in Teka Santander.

Finalni dvoboj pred 20.000 gledalci v kölnski Lanxess Areni je bolje začela madridska zasedba, bolj ali manj je bila neprestano v rahli prednosti, ki pa ni presegla dveh golov. Izbranci Talanta Dušebajeva so predvsem odlično igrali v obrambi, njihova dokaj široka postavitev je igralcem nemške ekipe povzročila hude preglavice, uspešno jo je prebijal le Šved Kim Andersson, ki se bo po sedmih izjemno uspešnih letih pri Kielu po koncu sezone preselil k novemu velikanu evropskega rokometa iz Koebenhavna.

Skandinavec je v uvodnih dvajsetih minutah praktično sam držal ravnovesje z Atleticom, dosegel je kar pet od sedem golov za svojo ekipo. V zadnjih desetih minutah prvega dela tekme pa je slovita nemška zasedba vendarle pokazala svoje skrbno negovane rokometne mišice, od 21. do 29. minute je naredila delni izid 5:0 in minuto pred koncem povedla s 13:9, na velik odmor pa odšla s tremi goli prednosti (13:10).

Atletico je v uvodnih desetih minutah drugega polčasa še kazal znake življenja. V 41. minuti je znižal na 13:14, nato pa se ni več mogel upirati Kielu. Francoski vratar Thierry Omeyer je v nadaljevanju nanizal nekaj pomembnih obramb, v napadu se je razigral češki ostrostrelec Filip Jicha, izbranci islandskega trenerja na nemški klopi Alfreda Gislasona pa so si sedem minut pred koncem priigrali neulovljivo prednost šestih golov (21:15) ter navkljub nekoliko bolj ležerni končnici tretjič slavili v evropski ligi prvakov.

V nemški ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Andersson in Jicha. Prvi je dosegel sedem, drugi šest golov, izkazal pa se je tudi vratar Omeyer s 16 obrambami. V španski ekipi je Makedonec Kiril Lazarov dosegel pet, Francoz Luc Abalo pa štiri gole.