Za kolesarja Garmina je bilo to dovolj, da je imel na koncu pred Špancem 16 sekund prednosti, na tretje mesto pa se je prebil junak kraljevske, 20. etape, Belgijec Thomas De Gendt. Zmagovalec zadnje etape je bil domačin Marco Pinotti, ki je za 39 sekund premagal Britanca Gerainta Thomasa in za 53 sekund Novozelandca Jesseja Sergenta.

"Nekateri so mi čestitali že pred zadnjo etapo, a sam sem vedel, da ne bo lahko. Že rezultati kronometra kažejo, da je to specifična preizkušnja. Napovedi ne pomenijo veliko, kakšen kronometrist je kdo, mogoče celo ni odločilno. Treba se je zavedati, da je za nami več kot 3.300 kilometrov, da smo še včeraj trpeli v hribih, tako da ne bi bilo nič čudnega, če bi se Joaquim bolje regeneriral. Konec koncev so mu mnogi napovedovali celo večji zaostanek, a se je hrabro boril," je po zmagi dejal novi kanadski športni junak, ki je v vožnji na čas dal vse od sebe: "Tvegal sem vse in uspelo mi je. Izpolnil sem svoje želje in to predvsem zaradi potrpežljivosti. Taktika nam je povsem uspela, za kar pa ima zasluge celotna ekipa. Vsi moji kolegi so bili enkratni."

Tudi Rodriguez je na koncu priznal premoč Kanadčana in mu športno čestital za zmago: "Poskušal sem stvari postaviti na glavo, uspel mi je eden boljših kronometrov v karieri, a žal mi je malo zmanjkalo. Vedel sem, da bom težko zadržal vodstvo, žal se nisem zmotil. A tudi drugo mesto je lep uspeh," na cilju ni bil razočaran Španec.

Razočaran gotovo ni bil niti edini slovenski predstavnik Gregor Gazvoda. Štajerec, debitant na največjih dirkah, večjih ciljev ni imel, izpolnil pa je nalogo, da po treh napornih tednih vidi cilj v Milanu. V kronometru je z zaostankom treh minut in 15 sekund zasedel 75. mesto, v skupnem seštevku pa je bil 134., prehitel je 23 tekmovalcev.

Zmagoslavna vrnitev Tonyja Martina v Belgiji, Simon Špilak osmi

Svetovni kolesarski prvak v vožnji na čas Nemec Tony Martin ni potreboval veliko časa, da se je po poškodbi vrnil na zmagovalna pota. Kolesar belgijske ekipe Omega Pharma je namreč dobil dirko po Belgiji, njegovo prvo po aprilskem padcu na treningu in operaciji ličnice.

Kako je prišel do zmage na petdnevni dirki, ni potrebno ugibati. Najhitrejši je bil v sobotnem, 20,4 kilometra dolgem kronometru - to je bila njegova prva letošnja zmaga -, v katerem je drugouvrščenega Nizozemca Liewuja Westro premagal kar za 46 sekund. V vožnji na čas je bil soliden Simon Špilak (Katjuša), ki je z zaostankom minute in 33 sekund zasedel 12. mesto, v zadnji etapi pa je s 17. mestom (za zmagovalcem Kolumbijcem Carlosom Betancourjem je zaostal 22 sekund) pridobil še štiri mesta, tako da je dirko končal kot osmi. Njegov zaostanek za Martinom je znašal minuto in 47 sekund.

Preostale etape so bile sprinterske, kar tri je dobil Nemec Andre Greipel. V tretji se je z desetim mestom izkazal tudi Borut Božič (Astana), ki pa zaradi 67. mesta (+2:29) v vožnji na čas ni mogel računati na višja mesta v skupnem seštevku.