Knjiga z naslovom "Prince William: The Man Who Will Be King" (Princ William: Mož, ki bo postal kralj, op.a.) bo vsaj na Otoku nedvomno postala uspešnica. Medtem ameriški tabloid In Touch trdi, da je bodoča britanska kraljica opisana kot "hladna, dolgočasna in resna", ter da je Williamovi prijatelji nikoli niso marali. Dodaja pa tudi, da je princ William knjigo sam avtoriziral.

"Zelo nenavadno je, da ljudje iz prinčevega okolja govorijo z biografinjo, kot sem jaz, toda sam princ William jim je dal dovoljenje za intervjuje," je za ameriški tabloid povedala Junorjeva.

V knjigi je nekako minimalizirana celo Williamova ljubezen do Kate. Pennyjeva namreč trdi, da je William, ko sta še dvorila drug drugemu, nato pa hodila, resno dvomil v to, "ali je dejansko mogoče ljubiti le eno žensko". Leta 2007 pa naj bi par zvezo začasno prekinil, po navedbah Junorjeve zato, ker je "Kate od Williama vedno zahtevala več predanosti, kot ji je bil on pripravljen dati".

Kate naj bi se tik pred zaroko tudi izredno bala, da je britanska javnost ne bo sprejela in kakšno podobo si bodo naslikali o njej. Zdaj verjetno ve, da so bili vsi njeni strahovi zaman, tako glede britanske javnosti kot tudi glede ljubezni princa Williama, "ki jo zdaj v vsem podpira in jo vzpodbuja, da se vsemu le smeji".