"To je moj osebni rekord za sekundo in pol in to po Rimu 2009, ko smo imeli še visokotehnološke kopalke, ki so nam predvsem pri prsnem slogu zelo pomagale. Zdaj sem dobil potrdilo, da sem v prsni tehniki močno napredoval, dobro sem začel plavati hrbtno, a vem, da sem sposoben plavati še dve sekundi več, v primerjavi z drugimi disciplinami pa je bil ta nastop odličen," je po tekmi povedal Petrič. Resman pa je dodal: "Verjetno je bil napačen obrat iz hrbtnega v prsni slog."

V ženski konkurenci je bila triglavanka Špela Bohinc s 4:19,54 solidna in osvojila 17. mesto, Urša Bežan pa je z 21. mestom in dosežkom 4:21,98 zaostala za osebnimi pričakovanji. "Prvih 200 metrov je bilo super, nato pa me je Italijanka kar prehitela in nisem ji mogla slediti, a vseeno sem zadovoljna," je bil komentar Bohinčeve, najvišje uvrščene Slovenke v nedeljo.

"Bilo je zelo, zelo težko. Malo sem se prehladila in težko sem dihala. Najraje tega nastopa sploh ne bi komentirala. Vleklo se je že po 50 metrih in teh 400 metrov je bilo verjetno kar najdaljših 400 metrov v mojem življenju," pa je dodala Bežanova, ki se ji je obraz razjasnil ob misli na celo prvenstvo in štafetni bron, ki ga je osvojila skupaj s Saro Isaković, Anjo Klinar in Mojco Sagmeister.

Najboljši slovenski plavalci se bodo spet zbrali prihodnji konec tedna v Kranju, kjer se obeta tudi močna mednarodna konkurenca.