Ljubljana Sporočilo letošnjega tedna Parade ponosa pravi, da s padcem družinskega zakonika socialne pravice še naprej ostajajo privilegij večine, pri čemer pa paradi ponosa kot političnemu dogodku "ne gre le zase, ampak za skupno". Prvi dogodki celotedenske prireditve bodo potekali že danes, uradno odprtje pa bo nocoj ob 20.30 v KUD Franceta Prešerna z gledališko predstavo U cipelama mog roda in otvoritveno zabavo.

V ponedeljek ob 19.30 bo v Cafe Open okrogla miza o vprašanju "Kako sveta je sveta Rimskokatoliška cerkev?", na kateri bodo sodelovali sociologa Maca Jogan in Srečo Dragoš ter sociolog religije Marjan Smrke. Pogovarjali se bodo o odnosu Rimskokatoliške cerkve do različnih emancipatornih gibanj, ki zahtevajo odpravo sistemske, uzakonjene diskriminacije ranljivih družbenih skupin. Večer kasneje bo Cafe Open gostil dogodek Mississippi Goddamn, ki bo raziskoval podobe odpora v glasbi, v sredo pa še večer ugledališčene poezije Baba babi babo, avtorski projekt režiserke Mince Lorenci ter igralk Maruše Majer in Nine Ivanišin, ki za snov jemlje žensko poezijo slovenskih pesnic. Četrtek bo v Kulturnem centru Q ponudil klubski večer pod naslovom Somrak bleščavih sprevržencev: Apokalipsa, petek pa na letnem odru Cafe Open koncert skupine Neomi.

Vrhunec tedna parade bo sobotna povorka po ljubljanskih ulicah, ki se bo začela ob 12. uri v Metelkova mestu in končala na Kongresnem trgu, kjer bodo za glasbeni program skrbeli Slon in Sadež, Cabaret Band, Matthew Hoag in Nibeye. pim