Že pred današnjimi tekmami najboljše šesterice (derbi bo sosedski obračun Gorenje - Celje Pivovarna Laško) je bilo vse jasno: da so Velenjčani novi prvaki Slovenije, da so si igranje v evropski ligi prvakov v sezoni 2012/13 priigrali tudi drugouvrščeni Celjani, da bosta v novoustanovljeni ligi Evropa nastopala tretjeuvrščeni Cimos in četrtouvrščeni Trimo ter da se od prvoligaške druščine poslavlja Herz Šmartno.

Gorenje bo danes v Rdeči dvorani tudi uradno dobilo lovoriko za državni naslov, moštvo trenerja Branka Tamšeta pa bo proti pivovarjem, pred katerimi ima kar enajst točk prednosti (57 - 46), skušalo doseči še en rekord - ligaško sezono končati brez poraza. Do zadnjega kroga so Velenjčani na 29 tekmah kar 28-krat zmagali in enkrat remizirali.

Medtem ko je Slovenija letošnjega rokometnega prvaka dočakala že sredi aprila, ga bo Evropa jutri zvečer. Dvorana Lanxess Arena v Kölnu (zmogljivost več kot 20.000 gledalcev) bo danes in jutri prizorišče zaključnega turnirja najboljše četverice v evropski ligi prvakov. Barcelona, aktualni in sedemkratni prvak Evrope, naslova ne bo branila (v četrtfinalu jo je izločil Koebenhavn), za 19. lovoriko v zgodovini lige prvakov pa se bodo potegovali Kiel, Füchse Berlin (oba Nemčija), Koebenhavn (Danska) in Atletico Madrid (Španija). Današnja polfinalna para sta Kiel - Füchse Berlin (ob 15.15) in Atletico Madrid - Koebenhavn (18), jutri ob istih urah pa bosta še tekmi za tretje in prvo mesto.