Sobota, 26. maja

Ruski predsednik Vladimir Putin se bo sestal z novim srbskim predsednikom Tomislavom Nikolićem. Slednji bo prihodnji teden obiskal tudi Bruselj.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v Kufsteinu v Avstriji odigrala prijateljsko tekmo z Grčijo, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo.

V Slovenski Bistrici bo prvi tekmovalni met v letošnji sezoni vrgel Primož Kozmus.

Nedelja, 27. maja

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek bo nastopil v finalu evropskega prvenstva na bradlji.

V Parizu se bo začel teniški turnir za grand slam Roland Garros, na katerem bosta nastopila Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Torek, 29. maja

Parlamentarni odbor za zunanjo politiko bo spregovoril o preoblikovanju slovenske diplomatsko-konzularne mreže. Zunanje ministrstvo se zavzema za ukinitev šestih diplomatsko-konzularnih predstavništev. Na seznamu so veleposlaništva v Helsinkih, Dublinu, Lizboni in Stockholmu, generalni konzulat v New Yorku ter konzulat v Düsseldorfu.

Začenja se festival Fotonični trenutki 2012, ki bo tudi tokrat sestavljen iz petih glavnih tematskih in formalnih sekcij, organizatorji pa so letos poseben poudarek namenili dvema osrednjima kategorijama, kjer bodo izpostavili regionalne tendence sodobne fotografije.

Sreda, 30. maja

V Haagu bodo izrekli kazen nekdanjemu liberijskemu predsedniku Charlesu Taylorju, ki je bil obsojen za vojne zločine in zločine proti človeštvu.

Britansko vrhovno sodišče so razsodilo o izročitvi ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea Švedski.

V Izoli se bo začel že osmi mednarodni filmski festival Kino Otok. Med drugim bo ponudil odmevne zgodbe v sekciji Letni kino Manzioli, predstavil bo partnerska sodelovanja s sorodnimi festivali in festivalskimi prijatelji, organizatorji pa so pripravili tudi zanimive cinefilske vsebine ter pester program za otroke in mlade.

Četrtek, 31. maja

Na Irskem bo potekal referendum o fiskalnem paktu.

Petek, 1. junija

V okviru EPK 2012 bo nastopila kultna ameriška umetnica, ikona art-pop avantgarde Laurie Anderson. Njen zadnji album Homeland je združil vse najboljše, kar lahko pričakujemo od glasbenice, ki je svojo avdiovizualno umetnost vedno postavljala kot lakmusov papir družbe in zvočne improvizacije. Tokrat se bo predstavila s koncertno zgodbo "Dirtday".