Ministrstvo, ki ga vodi eden najbolj aktivnih blogerjev sedanje vladne garniture - celo minister Turk, alfa in omega blogosfere pred vstopom v izpostavljeno politično življenje, mu ne seže do fibule - minister Gorenak, bo na ulici, ki nosi ime po nekdanjih Titovih zavodih, dobilo prostor za vzpostavitev 757 delovnih mest. Brez kvadrature so zato ostali v upravi za jedrsko varnost, 16 pisarn za 40 delovnih mest pa je odstopil statistični urad RS. A brez skrbi: tudi Slavijo, kot se je v času udbaške realnosti imenovala hiša nasproti Nebotičnika, bo še naprej zasedal represivni organ. Le da bodo zaradi zaskvotanja Litostrojske v zastarele prostore z realsocialističnim pridihom ponovno potisnili statistike in jedrskovarne uradnike. Menda bo država na ta način privarčevala 3,7 milijona evrov od najemnin.

1,59 privarčevane najemnine bo Slovenija zmetala v projekt brezpilotnih letal NortHrop Grumman, ki bodo bdela nad mejami Evrope in nam gledala pod prste, čeprav bodo uradno menda skrbela za našo varnost. Projekt se sicer imenuje vzpostavitev sistema za zračni nadzor nad območjem delovanja enot na kopnem (AGS). Glavna nadzorna postaja na tleh bo na Siciliji, sistem pa bo operativen do leta 2017. Kot so v ponedeljek povedali na vrhu zveze Nato, odvijajočem se v mestu, ki najhitreje napreduje po lestvici najbolj nevarnih ameriških mest, ga bo financiralo 13 držav, taka varnost pa bo menda stala manj, kar je ena od idej pametne obrambe. Izogibanje konfliktom, kot kaže, ni več pametno ...

128 komisij, svetov in drugih delovnih teles vlade je vlada ukinila v četrtek. Z delom bo nadaljevalo 114 komisij, svetov in drugih delovnih teles, ki so bila ustanovljena na podlagi poslovnika vlade, zakona, podzakonskega akta ali mednarodne pogodbe.

21 ladij je imel v svojem plovnem parku ob koncu lanskega leta največji v Sloveniji registrirani tovorni ladijski prevoznik Splošna plovba, od tega 18 ladij za prevoz suhega razsutega tovora, eno ladjo za prevoz generalnega tovora in dve novi ladji za prevoz kontejnerjev, je v torek urno izračunal statistični urad, ki se bo moral že drugič v zadnjih treh mesecih seliti, po zaslugi nepremičninskih apetitov prvega blogerja med ministri. S temi ladjami je v letu 2011 prepeljal 6,9 milijona ton blaga in opravil 31,3 milijarde tonskih milj. Največ blaga je bilo prepeljanega iz pomorskega območja Indijskega oceana, Rdečega morja in Perzijskega zaliva v Vzhodno Azijo in Oceanijo.

16,4 milijarde dolarjev vrednosti je izgubilo podjetje Facebook v vsega treh dneh na borzi. Izguba precenjenega podjetja mladoporočenca Zuckergberga je tako velika za skoraj 20-kratnik letnih obresti, ki jih plačuje Slovenija za najeta posojila. Kar je še huje: Zuckerberg je brez velikih bolečin z borzno eskapado izgubil za 61 odstotkov več, kot znašajo letni prilivi v slovenski proračun.