Lutr je vidra, s katero so svojo Re.misli filozofijo v Si.mobilu poskušali na simpatičen način približati tudi otrokom. Prikupna maskota v obliki vidre tako vedno znova pozdravi in razveseljuje Si.mobilove otroke, hkrati pa Lutrov lik uči o odgovornem odnosu do soljudi in do okolja. 

Kot so v družbi povedali, otroci vsako leto srčno pričakujejo dan odprtih vrat, saj jim veliko pomeni, da lahko vidijo, kje njihovi očetje in mame preživljajo dobršen del svojega časa. Poleg tega so letos še posebej uživali, saj so njihovi starši aktivno sodelovali v programu. V Si.mobilu se zavedajo, kako pomemben je odnos do sodelavcev in za dobro počutje se trudi prav vsak posameznik. Tako je tudi predsednik uprave Dejan Turk pokazal, da poleg vodenja družbe obvlada tudi številne čarovniške trike. Otrokom je s svojimi čarovniškimi vragolijami narisal nasmehe na usta, saj so nekaj trikov odčarali skupaj.

Tamara Valenčič, direktorica službe za korporativno komuniciranje in strateško upravljanje človeških virov je poudarila, da je tovrstno druženje sicer že tradicija, letos pa so zaposlene znova uspeli vključiti v aktivno sodelovanje, igranje v igrici, kar predstavlja novo vrsto vpletenosti zaposlenih. Cela hiša živi za tisti dve urici otroškega živžava, sodelavci pa so zadovoljni in zavzeti še dolgo po tem dogodku. Skupaj s počitniškim varstvom je to daleč največ, kar lahko podjetje stori za svoje ljudi.

Vse otroke, ki so se udeležili zdaj že tradicionalnega dneva odprtih vrat, je ob odhodu čakalo presenečenje. Prejeli so namreč, prav posebni Lutrov spomin, igro, v kateri bo lahko uživala celotna družina, otroci pa se bodo poleg zabave lahko še učili. Spominske karte so namreč v treh jezikih - slovenskem, angleškem in nemškem. Tako je Si.mobil vnovič poskrbel, da se njihova Re.misli filozofija o odgovornosti prenaša tudi na njihove najmlajše.