Finale pokala ste proti Celju začeli na klopi zaradi zdravstvenih težav. Za kaj je šlo?

Noč pred tekmo sem bruhal, zato nisem imel dovolj moči. Mislil sem, da ne bom mogel igrati. Dobil sem infuzijo, vzel nekaj tablet, zato sem se počutil bolje in sem v drugem polčasu lahko prišel na igrišče. Malo mi je zmanjkovalo sape, a mi je moštveni duh dal krila, da sem zdržal do konca. Pa še gol sem dosegel takoj, ko sem prišel na igrišče, zato je bilo potem še lažje.

Ste bili, preden ste izvedli enajstmetrovko, živčni?

Seveda. Tudi bolj izkušeni igralci od mene so zgrešili strele z enajstih metrov. Odločil sem se za levo stran. Vratar se je na srečo vrgel v desno in vse se je dobro izteklo.

Torej niste čakali vratarja, da prvi izbere smer?

Malo sem pogledal, kako se giblje, udaril po tleh in na srečo je šla žoga v mrežo.

Osemnajstletni nogometaš Celja Benjamin Verbič, ki je zgrešil enajstmetrovko, je dejal, da so se mu pred strelom v glavi prikazovale razne slike veselja in žalosti. Kako je bilo z vami?

Rekel sem si le: "Zadeni okvir gola." Benjamina razumem. V finalu lige prvakov smo lahko videli, da so enajstmetrovko zgrešili veliko večji nogometaši. Ni se mu treba vznemirjati. Takšnih enajstmetrovk bo izvedel še nešteto.

Sedaj vas čaka počitek. Kam vas bo pot vodila potem? V Moldavijo?

Ne vem. Pogodba z Mariborom se mi izteče čez en teden. V Moldavijo me ne vleče. Upam, da bom dobil kakšno ponudbo, ki bo vredna razmisleka.

Je možno, da ostanete v Mariboru?

Težko sedaj o tem govorim. Prestopni rok se še ni začel, zato še ni čas za razpravljanje o tem. Lahko rečem le, da je bila ta sezona v dresu Maribora najuspešnejša v moji karieri.

Ste že sešteli vse gole, ki ste jih v vseh tekmovanjih dosegli v tej sezoni?

Mislim, da sem jih dosegel 24 ali 25. Presrečen sem. Igral sem v evropski ligi. Bil sem na nekaterih stadionih, ki sem jih prej gledal le po televiziji. Ponosen sem na dosežke v tej sezoni.

Sedaj je na vrsti dopust. Kako ga boste preživeli?

Z dekletom greva na morje. Potem bom čakal na razplet okoli nadaljevanja svoje kariere. Upam, da bo čim prej jasno, kje bom igral. Ne želim čakati do avgusta.