Kamnik V okviru dvodnevnega festivala pod imenom Pozdrav iz Kotla, ki ga organizira MC Kotlovnica s sodelavci, bosta nocoj nastopili zasedbi Žoambo Žoet Workestrao in Napravi mi dete.

Trio Žoambo Žoet Workestrao, ki spada med bolj progresivne, izvirne in nekonformistične skupine na domačem prizorišču, briljira v vseh pogledih imajo izrazito samosvoj pogled na (ne)popularno godbo, ki ga predstavljajo skozi značilno intelektualno norost, pronicljivo provokativnost in igrivo poetičnost. Skupina, ki jo sestavljajo Ivo Poderžaj (bas, vokal), Gregor Belušič (kitara, vokal) in Marjan Stanić (bobni), je že lep čas na čelu domačega avantrocka in čeprav bi jo težko opisali kot hiperaktivno, "žoamboti" vzdržujejo diskografsko in koncertno kontinuiteto, ki pozornemu poslušalcu jasno razkriva njihov razvoj od zgodnjih devetdesetih let dalje. Hkrati so Žoambo Žoet Workestrao tisti bend, ki verjetno najbolje med vsemi domačimi zasedbami pozna klube "od Londona do Zrenjanina" in "od Kopra do Murske Sobote". Nocoj bodo predstavili svoj aktualen album Milo za delovno silo/Soap for Sweatshops (Zavod Sploh, 2012), o katerem so sami povedali: "Na albumu naletimo na uhelj Čajkovskega, odsev langobardske fanfare, stopicanje grške kornjače ali pa na zmrznjenega zdomca iz Vzhodnega Berlina. Glasba je, recimo, sodobna, obenem pa, kako anahronistično, spodbuja kajenje v javnih prostorih."

Kot predskupina bo nastopila zasedba Napravi mi dete, sveže pečeni indie pop projekt iz Ljubljane, ki izvaja zmerno bizaren pop z elektronskimi vpadi in tršerskimi izpadi. Žensko sekcijo na vokalih spremljajo glasbeniki iz zasedb, kot so We can't Sleep at Night, Vortex Magnolia, Coma Stereo in Nina Bulatovix. nr