Še dobro

Ostareli raziskovalec pripoveduje svoji tretji ženi: "Dobro se še spominjam. Pisalo se je leto 1959, ko sem se v Indiji znašel iz oči v oči s tigrom. Bilo je on ali jaz: če bi zgrešil strel, bi bilo po meni!" Žena ga ponosno posluša in potem pogleda kožo, razprostrto po tleh: "Kako sem vesela, da jo je tiger skupil! V nasprotnem primeru danes ne bi imela tako lepe preproge."

Otroci

Fantič se pogovarja s svojo sestrico in jo vpraša: "Ali veš, kako se rodijo otroci?" "Ne. In ti?" "Tudi jaz ne. Vendar boš ti nekoč to izvedela, jaz pa nikoli." "Zakaj ne?" "Ker bom prisiljen ostati v čakalnici, kjer bom nemirno hodil gor in dol."

Golob

"Pomisli, Jože, spustil sem goloba, ta znani simbol miru, pa so me pretepli," se pritožuje Peter prijatelju. Ta pa mu reče: "Ej, moj Peter, tega pa ne bi smel storiti po skledi fižola, še posebno pa ne v avtobusu."

Sestrica

Deček pripoveduje prijatelju o svoji novi sestrici, ko ga ta prekine in vpraša: "Kako ji je pa ime?" "Ne vem. Tako čudno govori, da je nihče ne razume."

Prava neroda

Mož pravi bolni ženi: "Ti se kar ulezi, draga, ti bom jaz skuhal kavo." Minute minevajo in moža ni od nikoder. Potem se ves zmeden pojavi na vratih dnevne sobe: "Povsod sem iskal kavo, pa je nisem mogel najti!" "Res si prava neroda!" ga ošteje žena. "Kava je v shrambi, v posodi, na kateri piše moka."